Evenepoel afslører: Var millimeter fra at ende sine dage i en kørestol

Den 20-årige belgiske cykelrytter har smidt krykkerne mindre end halvanden måned efter sit grimme styrt på en nedkørsel i Lombardiet Rundt.

Det belgiske stortalent Remco Evenepoel var ifølge eget udsagn blot millimeter fra at skulle tilbringe resten af sit liv i en kørestol efter sit styrt i Lombardiet Rundt.

Det siger Evenepoel i dokumentaren 'Jeg er Remco', der blev vist tirsdag aften på den belgiske tv-kanal VTM.

Bækkenbruddet var indenfor én millimeter af min nerve

Remco Evenepoel, professionel cykelrytter

Cykeltalentet brækkede 15. august sit bækken og fik beskadiget sin højre lunge som følge af sit styrt under en nedkørsel fra Muro di Sormano i det italienske monument.

Evenepoel kørte ind i et stengærde og røg ud over en bro og ned i en kløft.

- Bækkenbruddet var indenfor én millimeter af min nerve. Hvis nerven var blevet ramt, så skulle jeg bruge resten af mine dage i en kørestol, siger Evenepoel blandt andet i dokumentaren ifølge Feltet.dk.

Tæt på at forbløde

Cykeljournalisten Merijn Casteleyn fra tv-kanalen VTM har tilbragt 2020 med at følge i hælene af det belgiske cykeltalent.

Cykelåret nåede både før og efter coronapausen at byde på en perlerække af succeser til Remco Evenepoel.

Belgieren vandt alle de løb, hvor han stillede til start, hvilket gav sejre i det samlede klassement i både Polen Rundt, Vuelta a Burgos, Volta ao Algarve og Vuelta a San Juan.

Men styrtet i Lombardiet Rundt har for en stund forhindret Remco Evenepoel i at fejre flere triumfer på landevejen.

Den 20-årige cykelrytter afslører i dokumentaren, at han rent faktisk var meget heldig med at slippe levende fra uheldet i Lombardiet Rundt.

- For det første havde jeg et brud på en vene i min lyske, som lægerne heldigvis kunne operere med det samme. Hvis ikke de havde set det på scanningerne, så ville jeg have blødt ihjel i det ben, siger Remco Evenepoel.

Vil vende stærkere tilbage

Remco Evenepoel siger i tv-dokumentaren, at han med styrtet i Lombardiet Rundt gik fra den lyseste tid i sit liv til at havne i "den dybeste dal".

Som følge af uheldet i det italienske monument er cykeltalentet blevet mere afklaret med sit liv, lyder det.

- De seks uger, der fulgte efter styrtet, lærte jeg at se fremad takket være den ubetingede støtte fra mine forældre, min kæreste og hele teamet omkring Deceuninck-Quick-Step, siger Remco Evenepoel, der håber på, at han kan nå et endnu højere niveau end før sin skade.

I slutningen af september smed Remco Evenpoel krykkerne for at begynde genoptræningen på cyklen.

Evenepoel formåede i weekenden at gennemføre et 70 kilometer langt træningspas ifølge belgierens cykelhold, Deceuninck-Quick-Step.

Det unge stjerneskud var efter den oprindelige plan udset til at skulle kæmpe om den lyserøde førertrøje og den samlede sejr i årets Giro d' Italia, der køres fra 3. til 25. oktober.