Asgreen ærgrer sig over aflysning: Paris-Roubaix var et stort mål

Kasper Asgreen havde udset sig Paris-Roubaix som et af sæsonens helt store mål. Men efter aflysningen er det røget i vasken.

Den røde dannebrogstrikot susende henover de toppede brosten.

Synet af Kasper Asgreen i Paris-Roubaix kunne flere cykelfans have set frem til dette efterår. Men nu må man vente til foråret 2021. For årets udgave af den franske brostensklassiker er aflyst.

Asgreen havde specifikt udset sig og arbejdet henimod Paris-Roubaix. Og da løbet nu slet ikke køres, er han efterladt i noget kreperlig situation.

- Det er superærgerligt. Jeg sad så sent som i går (torsdag, red.) og bestilte materiale med holdet for at gøre klar til løbet. Så nu har vi 25 sæt hjul på vej, som vi ikke skal bruge til noget. Det er ærgerligt, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

- Det har helt bestemt været et af de store mål, og jeg synes, at formen er god. Jeg kom godt ud af Touren, så det er superærgerligt ikke at kunne bruge den til noget. Men jeg må bare prøve at få det bedste ud af det de næste to weekender og håbe på, at jeg kan komme afsted med noget godt.

Kan man overhovedet nå at ændre noget?

- Nej. Jeg har lavet det arbejde, der skal til, for at formen er, hvor den skal være. Det ændrer ikke noget, om der er et Paris-Roubaix ugen efter. Heller ikke på motivationen.

Kasper Asgreen vil forsøge at udnytte sin nuværende gode form, når han de kommende ni dage skal køre Gent-Wevelgem, Scheldeprijs og Flandern Rundt.

Det er klart en streg i regningen, for han (Mads Pedersen, red.) havde virkelig set frem til det

Kim Andersen, sportsdirektør Trek-Segafredo

"Mads P. kan stadig hente store sejre i år"

Paris-Roubaix, der normalt køres i foråret, var i år blevet udskudt til 25. oktober på grund af coronapandemien. Men fredag formiddag indløb så beskeden om, at løbet er aflyst på grund af virussets opblussen i Frankrig.

Det ærgrer Kim Andersen, sportsdirektør på Mads Pedersens hold, Trek.

- Vi vidste hele tiden, at der var en risiko, men vi havde selvfølgelig virkelig håbet på, at det kunne blive gennemført. Det er klart en streg i regningen, for han (Mads Pedersen, red.) havde virkelig set frem til det, lyder det fra sportsdirektøren til Ritzau.

Mads Pedersen, der vandt VM i England sidste år, havde håbet på at kunne køre Paris-Roubaix i verdensmestertrøjen i foråret. Den drøm fik det omfattende udbrud af coronavirus dog spoleret.

Men trods flere skuffelser i løbet af året har Mads Pedersen stadig grund til at være topmotiveret frem mod sæsonens sidste løb. Det siger Kim Andersen.

- Det er så sent på sæsonen nu, så det ændrer ikke noget på motivationen, for der mangler stadig tre vigtige cykelløb, lyder det fra Andersen og hentyder til de tre ovennævnte.

Gent-Wevelgem er næste kommende klassiker for Mads Pedersen og resten af Trek-holdet. Løbet køres søndag 11. oktober.