Giro d'Italia

Yates ude af Giroen - smittet med coronavirus

Simon Yates er ude af Giro d'Italia (Arkiv) Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Mitchelton-Scott trækker forhåndsfavorit Simon Yates ud af Giro d'Italia, da han er coronasmittet.

En positiv covid-19-prøve har ramt Giro d'Italia.

Mitchelton-Scotts Simon Yates er ude af løbet, da han har afleveret en positiv coronatest.

- Simons helbred er fortsat vores største bekymring, og heldigvis er hans symptomer meget milde, og han er ellers ved godt helbred, skriver holdet på sin hjemmeside.

Han har været isoleret på et eneværelse, hvorefter han er blevet fragtet til et sted, hvor han kan være i karantæne og samtidig få behandling af holdlægerne.

- Simon viste meget mild feber fredag aften under vores rutinemæssige temperaturkontrol, som har været foretaget tre gange dagligt under Giro d'Italia, siger holdlæge Matteo Beltemacchi.

Yates var blandt forhåndsfavoritterne til sejren i grand tour-løbet, men allerede på 3. etape tabte han kostbar tid i forhold til konkurrenterne, blandt andre til Jakob Fuglsang.

Tabte tid tidligt i løbet

Yates viste svaghedstegn på den afsluttende stigning på 3. etape og kom i mål 4 minutter og 22 sekunder efter vinderen, Jonathan Caicedo (EF Pro).

Inden lørdagens 8. etape lå Yates nummer 21 i den samlede stilling næsten fire minutter efter Joao Almeida, der er i førertrøjen.

Fuglsang ligger nummer syv og havde 2 minutter og 33 sekunder ned til Yates.

Med Yates ude af løbet er Fuglsangs chance for at slutte på podiet endnu bedre.

Den største favorit af alle, inden løbet startede, var Geraint Thomas (Ineos), men briten udgik allerede efter 3. etape, hvor han styrtede i den neutrale zone inden etapen og mistede adskillige minutter på den afsluttende stigning.

Simon Yates vandt Vuelta a e Espana sammenlagt i 2018 og var i 2020-udgaven regnet som næstfavorit efter Geraint Thomas af bookmakerne.