Cykling

Casper Pedersen vinder karrierens største sejr i Paris-Tours

Casper Pedersen triumferede i Paris-Tours, hvor han sad i udbrud de sidste 50 kilometer.

Casper Pedersen har søndag eftermiddag vundet den største sejr i sin professionelle karriere på landevejen.

Efter cirka 50 kilometer i udbrud og en tæt afslutning vandt Pedersen det franske endagsløb Paris-Tours.

  1. Casper Pedersen, Sunweb
  2. Benoit Cosnefroy, AG2R La Mondiale
  3. Joris Nieuwenhuis, Sunweb

- Det er en kæmpestor sejr for mig. Jeg har følt mig i virkelig god form efter Touren, så jeg var virkelig motiveret for at få noget ud af den sidste del af sæsonen, sagde Casper Pedersen lige efter løbet og tilføjede:

- At det lykkes, det er sindssygt.

Kørte med 50 kilometer til mål

Set med danske øjne eskalerede løbet, da Søren Kragh Andersen styrtede med cirka 50 kilometer til mål. Den tidligere vinder af Paris-Tours blev meldt ude af løbet, inden Sunweb senere korrigerede sig selv og fastslog, at han fortsatte.

Alt imens var holdkammeraten Casper Pedersen kommet med i et stærkt udbrud, der blev sat i værk af Romain Bardet. Danskeren skulle egentlig bare dække af og sørge for, at Sunweb var repræsenteret, men efter nogle kilometer endte han med at sidde forrest i cykelløbet sammen med Benoit Cosnefroy, Rudy Molard, Quentin Pache, Petr Vakoc, Alexander Krieger og Evaldas Siskevicius.

På det tidspunkt var der cirka 50 kilometer til mål, og derfra blev antallet af frontmænd bare mindre og mindre. Med cirka 30 kilometer til målstregen sad Pedersen, Cosnefroy og Molard alene, og her benyttede Cosnefroy en lille stigning til at sætte et angreb ind.

Casper Pedersen fulgte ubesværet med, mens Molard måtte give slip. Derfra var de to frontmænd i fælles kamp mod resten af feltet, og i lang tid lå deres forspring stabilt på over 30 sekunder.

Hæsblæsende afslutning

Bag dem satte stjernerne Romain Bardet og Warren Barguil alt ind på at hente den dansk/franske duo. De kom af sted med tre øvrige ryttere, og det skabte en del spænding i løbet. Forspringet blev stille og roligt mindre, og med 10 kilometer til mål var Pedersen og Cosnefroy kun små 20 sekunder foran.

Det lykkedes dog Pedersen og Cosnefroy at holde forfølgerne bag sig, og derfor skulle Cosnefroy og Pedersen køre om sejren. Det var næsten en gentagelse af finalen i 2018, hvor Cosnefroy sad alene i front med en anden Sunweb-dansker, Søren Kragh Andersen. Året inden sad de i øvrigt også i finalen sammen ved U23-EM, hvor Pedersen sejrede.

Endnu engang endte med en dansk sejr, efter Pedersen og Cosnefroy kørte sammen ind under kilometerporten. Pedersen tog fronten ind mod målstregen, hvorfra han konstant sad og så sig tilbage mod Cosnefroy. De åbnede spurten stort set samtidig, men danskeren kørte en my før franskmanden, og fra front viste Pedersen sig endnu engang som den hurtigste mand af de to.

- Det er nok en af de største sejre. Det er en professionel sejr, og det er min første sejr i Sunweb-trøjen. Men det er svært at sammenligne med min etapesejr i Danmark Rundt, for det var også en kæmpe sejr for mig. Det var jo på hjemmebane. Men det her er internationalt, så det er stort, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.