Cykling

Pedersen ’spillede poker’ på vej mod stor sejr: - Det er sindssygt

Casper Pedersen vandt Paris-Tours foran Benoit Cosnefroy. På vej mod målstregen måtte han spille skuespil over for franskmanden.

Casper Pedersen måtte med egne ord spille poker, da han sad alene med Benoit Cosnefroy i Paris-Tours.

De var i front af løbet i cirka 30 kilometer, og de endte med at køre om sejren. Men det var kun med nød og næppe, Pedersen kunne vise sig frem som den hurtigste rytter. Han måtte nemlig kæmpe hårdt for at nå med hele vejen til målstregen.

- Jeg har sprintet mod ham nogle gange som U23-rytter, og normalt kan han lide bjergene lidt bedre end mig, og jeg kan lide de flade stykker lidt bedre end ham. Jeg var dog lidt bange for at sidde med ham på en af stigningerne. Jeg måtte spille et pokerspil og sende et blik mod ham, når det gik opad, siger Casper Pedersen efter at have sikret sig karrierens største sejr.

Over for TV 2 SPORT uddyber Pedersen, at han især var presset, da Cosnefroy øgede tempoet på en stigning cirka 30 kilometer fra mål. Her lykkedes det franskmanden at hægte Rudy Molard af, mens Pedersen præsterede at hænge på.

- På et tidspunkt rykkede han for at sætte FDJ-rytteren, og der havde jeg lige taget en god føring. Cosnefroy gav den virkelig gas, og der tænkte jeg: "Han prøver at lægge pres på mig på bakkerne." Jeg var lidt bange for, han ville få skovlen under mig, men bakkerne var heldigvis ikke lange nok til, han kunne sætte mig af. Og så vidste jeg, jeg plejer at være hurtigere end ham i en spurt, siger Pedersen til TV 2 SPORT.

- Det er virkelig et stort resultat for mig. Jeg er rigtig glad. Jeg har drømt om at lave et godt resultat her, fordi jeg kom ud af Touren i rigtig god form. Jeg var meget motiveret for at bruge den form til noget.

- At det lykkedes, det er sindssygt.

Længe siden seneste sejr

Inden søndagens triumf i Paris-Tours var Casper Pedersens største bedrift som professionel en etapesejr i Danmark Rundt 2017.

- Det er længe siden, jeg har været på podiet. Det var fedt at stå øverst på podiet igen på landevejen, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

- Det er nok en af de største sejre. Det er en professionel sejr, og det er min første sejr i Sunweb-trøjen. Men det er svært at sammenligne med min etapesejr i Danmark Rundt, for det var også en kæmpe sejr for mig. Det var jo på hjemmebane. Men det her er internationalt, så det er stort.

Paris-Tours 2020

  1. Casper Pedersen, Sunweb
  2. Benoit Cosnefroy, AG2R La Mondiale
  3. Joris Nieuwenhuis, Sunweb