Cykling

Valgren dropper mavefornemmelse og indleder nye samarbejder

Michael Valgren er klar til at skifte væk fra NTT Pro Cycling, og den danske cykelrytter har ét konkret kontrakttilbud på hånden.

Nul sejre de seneste to sæsoner.

Michael Valgren har været igennem et resultatmæssig yderst skuffende 2019 og 2020, men det skal der laves om på i den kommende sæson.

Det siger den danske cykelrytter i et interview til mandemagasinet Dossier, hvor han samtidig afslører sine konkrete planer.

- Jeg er lige startet et forløb i sidste uge med en diætist, og jeg skal fremadrettet også arbejde med en mentaltræner, siger Michael Valgren.

Den 28-årige dansker, der kører for Bjarne Riis på holdet NTT Pro Cycling, fortæller, at han har fået anbefalet en diætist af en anerkendt ernæringsekspert på cykelholdet Jumbo-Visma.

Vi har ikke haft en diætist - andet end Bjarne Riis, der har sagt "spis mere avokado, fordi det gør maratonløberne"

Michael Valgren, professionel cykelrytter NTT Pro Cycling

Tidligere har Valgren med egne ord tilrettelagt og spist sin kost efter mavefornemmelsen.

Men det har resulteret i, at danskeren visse dage har overspist - for de efterfølgende dage på det nærmeste at udsulte sig selv.

- Cykelsporten er en hård sport med hensyn til kost og restitution. Jeg har haft en idé om, hvordan jeg skal gøre, men jeg har aldrig fået - eller fulgt - en specifik plan. Det har jeg klaret på min feeling. Nu er jeg kommet dertil, at det er et must med en plan, hvis jeg skal præstere på topniveau, siger Valgren.

Riis og de mange avokadoer

Cykelrytteren forklarer til mandemagasinet, at det er planen, at hans cykeltræner, diætist og kommende mentaltræner i fremtiden skal snakke sammen og lægge en strategi for, hvordan Michael Valgren skal toppe sin formkurve til sæsonens vigtigste løb.

- De dage, hvor jeg træner hårdt, der skal jeg spise flere kulhydrater - og færre på de rolige dage, siger Michael Valgren.

Han mener, at der på NTT-holdet har mangler en diætist, der kunne rådgive cykelrytterne.

- Vi har ikke haft en diætist - andet end Bjarne Riis, der har sagt "spis mere avokado, fordi det gør maratonløberne". Men der er ikke evidens for det, siger Valgren.

Via samtaler med Jumbo-Vismas ernæringsekspert er den danske cykelrytter blevet klar over, at han skal blive bedre til spise rigtigt alle dage året rundt.

- Det er banalt, men det virker. Det er der, jeg skal hen, siger Michael Valgren.

Skal bide smerten i sig

I interviewet med Dossier afslører danskeren, at han også skal forbedre sig på det mentale plan, hvis det skal være muligt at gentage sejre som Amstel Gold Race eller Omloop Het Nieuwsblad i 2018.

Cykling er en sport, hvor man skal lide og bide smerten i sig

Michael Valgren, professionel cykelrytter NTT Pro Cycling

Elitechef hos Danmarks Cykle Union, Morten Bennekou, har anbefalet Valgren at samarbejde med en mentaltræner, hvilket vil ske, når den nuværende cykelsæson er slut.

For Michael Valgren anerkender, at det mentale aspekt er meget afgørende i cykelsporten.

- Gør det ondt på dig, så gør det sikkert også ondt på de andre cykelryttere. Cykling er en sport, hvor man skal lide og bide smerten i sig. Man skal passe på med at sige "nu gør det for ondt, nu må jeg hellere blive sat", lyder det fra NTT-rytteren.

Ønsker mere frihed og mindre pres

Fremtiden for danskeren på NTT Pro Cycling er yderst usikker, for holdet har endnu ikke styr på en hovedsponsor til den næste sæson.

Michael Valgren har gjort det klart, at han ikke vil vente på, at det sydafrikanske World Tour-hold finder en sponsor.

Derfor regner cykelrytteren med at skulle køre for et nyt hold fra nytår.

- Jeg skal finde mig selv på et nyt hold, hvor jeg kan køre med mindre pres fra holdet og mig selv, siger Michael Valgren.

Den 28-årige dansker mener, at en større frihed på et nyt cykelhold vil kunne løfte hans cykelmæssige niveau. For presset har været stort på danskerens skuldre på det sydafrikanske hold, siden han blev købt for to år siden på baggrund af jubelsæsonen i 2018.

- Jeg blev indkøbt af NTT for at vinde cykelløb. Det har jeg ikke gjort, og jeg har sat meget pres på mig selv, indrømmer Valgren.

Har fået tilbud fra nyt hold

Danskeren forklarer, at han har været i kontakt med andre hold, siden Touren begyndte, og at han har fået ét konkret kontrakttilbud.

Michael Valgren kan ikke oplyse, hvilket hold, der har vist interesse. Men cykelrytteren er dog fortrøstningsfuld i forhold til sin situation i 2021.

- Jeg står bedre end mange andre cykelryttere på holdet. Jeg skal nok finde et nyt hold, siger Valgren.

Den danske cykelrytter stiller til start, når brostensløbet Gent-Wevelge afvikles søndag 11. oktober.