Giro d'Italia

Nu er Fuglsang favorit til at vinde Giro d'Italia

Jakob Fuglsang er bookmakernes bedste bud på en vinder af Giro d’Italia 2020 efter den første del af løbet.

Efter ni etaper har Jakob Fuglsang kørt sig i stilling til karrierens største bedrift i et etapeløb: den samlede sejr i Giro d’Italia.

På løbets første hviledag er Fuglsang således favorit til at stå øverst på podiet, når alle 21 etaper er kørt. Det mener både bookmakerne og TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Chris Anker Sørensen, der dog ser Fuglsang i hård konkurrence med to andre ryttere.

- Fuglsang viste sig igen som den stærkeste af favoritterne i Giro d’Italia på søndagens etape. Det var kun lige Wilco Kelderman, der sad med, men Fuglsang ser altså rigtig stærk ud, siger Chris Anker Sørensen og tilføjer:

- Jeg synes stadig ikke, vi skal glemme Nibali i jagten på den samlede sejr, selvom han så svækket ud søndag. Vi skal også huske, at Wilco Kelderman kører en god enkeltstart. Derfor skal Jakob Fuglsang stadig ud og finde noget tid i bjergene, men han virker til at være i kontrol.

Det mener bookmakerne som nævnt også. Efter søndagens etape giver Fuglsang pengene færrest gange igen som samlet vinder.

Inden første etape gav danskeren det tredje laveste odds. Geraint Thomas og Simon Yates var udråbt som større favoritter, men de er udgået efter henholdsvis et styrt og en positiv test for coronavirus.

Klassementet efter 9. etape i Giro d'Italia

  1. João Almeida
  2. Wilco Kelderman +30"
  3. Pello Bilbao +39"
  4. Domenico Pozzovivo +53"
  5. Vincenzo Nibali +57"
  6. Jakob Fuglsang +1'01"
  7. Harm Vanhoucke +1'02"
  8. Patrick Konrad +1'11"
  9. Jai Hindley +1'15"
  10. Rafal Majka +1'17"

Søndag kørte Jakob Fuglsang over målstregen som nummer ni, men mere væsentligt er det, at han var 14 sekunder hurtigere end Vincenzo Nibali og 18 sekunder hurtigere end manden i den lyserøde førertrøje, portugiseren João Almeida.

- Alt i alt var det en god dag for mig og for holdet, og jeg er glad for mine resultater indtil videre. Det er dejligt at gå ind til en hviledag efter at have taget tid i klassementet, og jeg synes, jeg har vist, at jeg er, hvor jeg skal være, og hvor jeg gerne vil være, i bjergene, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

Giro d’Italia fortsætter med 10. etape tirsdag.