Cykling

Wiggins med opråb til INEOS efter rørende Cavendish-video

Ifølge Bradley Wiggins har Mark Cavendish fortjent en bedre afsked med cykelsporten.

Videoen med en grædende Mark Cavendish, der blev ramt af store følelser efter søndagens Gent-Wevelgem, har fået stor opmærksomhed.

Hans tidligere holdkammerat Bradley Wiggins er én af dem, der har set videoen, og han mener ikke, at ”historiens bedste sprinter” skal tage afsked med cykelsporten på den måde.

- Vi havde alle svært ved at se det her. Det er ikke den afsked med sporten, vi vil se fra en mand, der har opnået så meget. Vi vil se ham forlade sporten på en positiv note, siger Bradley Wiggins til Eurosport.

Efter den belgiske klassiker, som Mads Pedersen vandt, var det, som om det gik op for Mark Cavendish, at han sandsynligvis havde kørt sit sidste løb som professionel.

- Det var måske det sidste løb i min karriere. Jeg er lidt…, sagde Mark Cavendish til Sporza, mens han tørrede tårer væk fra både det højre og venstre øje, inden han tog sine solbriller på igen.

Tror du virkelig, det var det sidste løb?

- Måske, ja, svarede Cavendish.

”Hent ham, INEOS”

35-årige Cavendish tager måske afsked med sporten, han har vundet så meget i. Det er blandt andet blevet til et verdensmesterskab på landevejen og hele 48 Grand Tour-etapesejre.

Briten fra Isle of Man har kontraktudløb med Bahrain-McLaren ved årsskiftet, og sandsynligheden for en forlængelse ser ikke stor ud.

Særligt da det stod klart, at han ikke skal køre Schelderprijs på onsdag, som det ellers var forventet.

Men Bradley Wiggins vil ikke lade sin tidligere holdkammerat forlade sporten nu. Han nærmest kræver, at INEOS-mandskabet tilbyder Cavendish en kontrakt, så han kan få en værdig afsked.

- Det handler ikke om penge eller noget i den stil. Bare fucking hent den fyr. Det er fint at være manager og sige: ”Jeg kan ikke blande personlige forhold” og alt det. Men Cav er mere end sporten. Han er Cav, siger Wiggins.

Tidligere holdkammerater på Sky

Da Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012, var det med Cavendish på holdet på Sky-mandskabet.

Her stod de to ryttere for et historisk øjeblik på den afsluttende etape. Her hjalp den kommende Tour-vinder sin ven med at køre leadout på Champs-Élysées i den gule trøje. Det endte med en smuk etapesejr til Cavendish i VM-trøjen.

Det bliver nok svært at skabe lige så flotte afslutningsscener for Cavendish, men det er i den retning, Wiggins gerne vil, frem for at se ham stoppe karrieren i tårer efter en belgisk klassiker, hvor han blev nummer 74.

- At en så stor personlighed skal forlade en sport, som han elsker og trives i, gennem andres beslutning... Man vil altid have et element af kontrol, når man forlader sporten, siger Wiggins.

Mark Cavendish kørte for Team Sky - det nuværende INEOS - i en enkelt sæson.