Giro d'Italia

Giro-stjerner smittet med coronavirus - to hold trækker sig

Steven Kruijswijk og Michael Matthews er ude af Giroen efter positive coronatest, imens Mitchelton-Scott og Jumbo-Visma har trukket sig fra løbet.

Flere dårlige coronanyheder har ramt Giro d'Italia tirsdag formiddag.

Steven Kruijswijk, der var en af løbets forhåndsfavoritter, og cykelstjernen Michael Matthews er testet positiv for covid-19 og er ude af løbet. Det meddeler Jumbo-Visma og Team Sunweb.

Som følge af dette har Jumbo-Visma valgt at trække sig fra løbet. Derudover er der fire folk blandt personalet på Mitchelton-Scott, der også er testet positive, og derfor er de også ude af Giroen. Tidligere har de sagt farvel til kaptajnen Simon Yates, da han også var smittet.

Et medlem blandt personalet på henholdsvis AG2R og Team INEOS er også smittet med coronavirus.

Steven Kruijswijk forklarer til Jumbo-Vismas hjemmeside, at han har svært ved at forstå, at han er testet positiv.

- Holdet tager en masse forbehold for at undgå smitte, og jeg har det godt. Jeg kan ikke tro, at jeg er smittet. Det er en stor skuffelse at få nyheden, og det er en skam, at jeg skal forlade Giroen, siger Kruijswijk.

Team Sunweb meddeler, at Michael Matthews har det godt og er symptomfri, og at resten af holdet vil blive i Giro-boblen.

Hvis der kommer positive testresultater næste gang, skal man overveje afviklingen

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

"Det er meget bekymrende"

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen vurderer, at det store italienske etapeløb nu skal begynde at tænke over, hvordan de afvikler løbet.

- Nu er vi der, hvor det begynder at være meget bekymrende. Og hvis der kommer positive testresultater næste gang, så skal man overveje afviklingen, siger Chris Anker Sørensen.

- Det var glædeligt, at man kunne komme igennem Touren uden smitte, men det lader ikke til, at man har haft styr på boblen på samme måde i Giroen.

Kruijswijk var nummer 11 i klassementet, 1 minut og 24 sekunder efter Joao Almeida. Han var af bookmakerne og flere eksperter udpeget til at være en af forhåndsfavoritterne til Giroen. Derfor ærgrer det cykeleksperten, at endnu en stor rytter nu er ude.

- Han er desværre endnu et eksempel på en favorit, der må udgå. Steven Kruijswijk lå stadigvæk rigtig godt til i klassementet, og man regnede ham til stadig at være i kraftigt spil til en samlet sejr, siger Chris Anker Sørensen.

I alt er fem hold dermed ramt af coronavirus i den seneste bølge af testresultater. Det viser testresultaterne fra de prøver, der blev gennemført søndag og mandag, hvor i alt 571 personer i og omkring Giroen blev testet.