Cykling

Cavendish fjernede ting fra cykel - nu forklarer konen hvorfor

Mark Cavendish har tidligere indikeret, at karrieren er tæt på sin afslutning, og onsdag var han igen i fokus.

Det er ikke mere end et par dage siden, Mark Cavendish grådkvalt stod og fortalte, at han 'måske havde kørt karrierens sidste løb' i Gent-Wevelgem.

Onsdag var briten dog i sadlen igen til den belgiske klassiker Scheldeprijs, og her foretog den tidligere verdensmester én særlig handling, der i første omgang stærkt indikerede, at han denne gang havde kørt sit sidste professionelle cykelløb.

Med få kilometer tilbage af onsdagens strabadser pillede Mark Cavendish nemlig sit nummer af cyklen.

Omgivet af Bora-rytteren og den tidligere holdkammerat Marcus Burghardt samt UAE-rytteren Tom Bohli trillede Cavendish afsted med sit nummer, 21, i hånden, inden han stak det i baglommen.

Efter megen spekulation i cykelmiljøet har hans kone, Peta Cavendish, forklaret, hvorfor briten hev nummeret af.

- Det var for at give det til en livslang fan med en kilometer til mål, skriver hun på Twitter.

Prægede løbet

Herefter gik turen ned gennem feltet, hvor der blandt andet blev uddelt 'knuckles' og skulderklap fra en række af konkurrenterne - blandt andre den tidligere rival André Greipel.

Forinden havde den 35-årige Mark Cavendish været med til at præge løbet, da han var animatoren til løbets 'morgenudbrud'.

Derfor rakte kræfterne da heller ikke til at sprinte med i den massespurt, som Caleb Ewan vandt foran Niccoló Bonifazio.

Netop Scheldeprijs har en særlig plads i Mark Cavendish' hjerte. Det var nemlig her, han tog sin første professionelle sejr for 13 år siden. I alt har han vundet løbet tre gange.

Stopper ikke med sin gode vilje

Uanset om Scheldeprijs var det sidste for Cavendish som professionel cykelrytter eller ej, er det ikke med den tidligere supersprinters gode vilje, hvis karrieren må stoppe her.

Den nuværende Bahrain McLaren-rytter lagde i et interview før det belgiske løb i hvert fald ikke skjul på, at han har jagtet en kontrakt for næste sæson.

- Jeg har ikke et ønske om at stoppe. Jeg elsker den her sport. Jeg giver mit liv for den her sport, og jeg vil gerne fortsætte, fortalte Cavendish ifølge Cyclingnews.

Det ser dog indtil videre ikke ud til at skulle lykkes for den 30-dobbelte etapevinder i Tour de France.

Hvis det også ender her, så kan Mark Cavendish også finde fred med det.

- 80 procent af alle cykelryttere vinder ikke et eneste løb i deres karriere. Jeg er heldig over, at det bliver set som et problem, når jeg ikke vinder.

Udover de mange etapesejre i Tour de France, så blev Mark Cavendish også verdensmester i København tilbage i 2011. Derudover har den tidligere Sky-stjerne også vundet etaper i Giro d'Italia og Vuelta a España.

Mark Cavendish, der er en af cykelsportens mest vindende ryttere, har sandsynligvis kørt sit sidste løb. Video: TV 2 SPORT