Vuelta a España

Froome: - Overvejede aldrig at stoppe

Chris Froome har aldrig overvejet et karrierestop på trods af det alvorlige styrt sidste år, der blandt andet kostede ham et brækket ben.

- Alt er 100 % helet.

Det har taget sin tid, men nu er Chris Froome langt om længe tilbage i fineste stand.

Den firedobbelte Tour de France-vinder har været igennem en lang og sej kamp for at blive sine alvorlige skader kvit efter et voldsomt styrt forud for enkelstarten i sidste års Criterium du Dauphine.

Briten brækkede benet, flere ribben og en albue. Men nu - et år og tre måneder efter uheldet - er Froome langt om længe fuldstændig smertefri.

- Jeg har ikke længere nogen problemer fra skaden, fortæller stjernen til franske l'Equipe.

Karrierestop har aldrig været et tema

Chris Froome har faktisk været tilbage i sadlen i et pænt stykke tid - men svigtende form og de fortsatte følger fra sidste års uheld har holdt ham fra de store resultater og ikke mindst ude af INEOS Grenadiers Tour de France-hold i denne sæson.

Det er dog en forholdsvis lille pris at betale. I hvert fald frygtede flere faktisk, at de mange skader ville få Chris Froome til helt at indstille sin karriere.

Det har dog ifølge den i dag 35-årige hovedperson aldrig været et tema.

- Der var nok mange, som ville have været tilfredse med at sige stop for ikke at skulle gå igennem alt den lidelse for at komme tilbage på højeste niveau, udtaler Froome til l'Equipe.

- Men sådan er jeg ikke. Det er ikke mig. Det et er ikke sådan, jeg vil slutte min karriere. Jeg har har stadig mere at give.

I INEOS-uniformen synger Chris Froome dog på sidste vers. Efter afslutningen på denne sæson skifter han efter ti år hos det britiske storthold til Israel Start-Up Nation.

Sidste opgave hos INEOS bliver Vuelta a España. Her er Chris Froome udset rollen som kaptajn. Han har vundet den spanske Grand Tour to gange - i 2011 og 2017.