Giro d'Italia

Fuglsang efter tidstab: - Som at køre på min datters cykel

Astana-kaptajnen var uheldig på 10. etape, da han efter en punktering modtog en alt for lille cykel, som han skulle indhente sit tidstab på.

Da Jakob Fuglsangs baghjul mistede luften efter en punktering på den sidste nedkørsel på 10. etape i Giro d'Italia, var det den værst tænkelige rytter, som kom ham til undsætning med nyt udstyr.

Det skriver skriver Jakob Fuglsang i sin daglige klumme i BT.

- Desværre kom Fabio Felline op til mig som den første, og hans cykel var sgu lidt mindre, end jeg havde regnet med. Det føltes næsten som at køre på min datter Jamies cykel, skriver danskeren.

Situation med overtagelsen af Fellines alt for lille cykel opstod, fordi Astana-kaptajnen punkterede på et drønuheldigt tidspunkt, hvor der ingen servicevogne var i nærheden.

Nærmeste hjælperrytter var altså den 175 centimeter høje italiener, der måler seks centimeter lavere end Fuglsang, som måtte overdrage sin cykel til danskeren.

På den forkerte størrelse cykel måtte han således sætte jagten ind på favoritterne.

Læg dertil, at danskeren var tvunget til at køre så hurtigt, han kunne for at mindske tidstabet fra punkteringen.

Klassementet efter 10. etape

 1. João Almeida
 2. Wilco Kelderman +34"
 3. Pello Bilbao +43"
 4. Domenico Pozzovivo +57"
 5. Vincenzo Nibali +1'01"
 6. Patrick Konrad +1'15"
 7. Jai Hindley +1'19"
 8. Rafal Majka +1'21"
 9. Fausto Masnada +1'36"
 10. Hermann Pernsteiner +1'52
 11. Jakob Fuglsang +2'20

Peter Sagan fra Bora-Hangrohe trak det længste strå, da han endte med at tage sin første etapesejr i indeværende cykelsæson - 19 sekunder foran Brandon McNulty og 23 sekunder foran favoritterne.

Onsdag venter en af løbets få sprintetaper, hvor rytterne skal tilbagelægge 182 kilometer mellem de to kystbyer Porto Sant’Elpidio og Rimini.