Fuglsang igen tvunget til at skifte cykel i Giro-regnen

Jakob Fuglsang kæmpede sig tilbage til favoritgruppen på 12. etape, der blev afgjort mellem udbrydere. Her var Jhonatan Narváez stærkest.

Uheldet ser ud til at forfølge Jakob Fuglsang indtil videre i årets Giro d'Italia.

På en kold og våd 12. etape ringede alarmklokkerne pludselig, da han løb ind i mekaniske problemer med omkring 43 kilometer til mål, da der blev kørt hurtigt i favoritgruppen.

Her måtte han skifte cykel i regnen og indlede en jagt på de øvrige favoritter. Modsat 10. etape, hvor han tabte over et minut til rivalerne, fik han kontakt til favoritterne igen.

Danskeren kom i mål som nummer 20 sammen med de fleste af favoritterne. Løbets nummer ti, Hermann Pernsteiner, kunne ikke følge med og overlod dermed pladsen i klassementet til Fuglsang, som nu igen er en del af top-ti. Mikkel Honoré viste igen god form og blev nummer 18 på etapen.

Etapevinder lukrerer på punktering

Den kuperede etape blev vundet af INEOS-rytteren Jhonatan Narváez, der havde siddet i udbrud hele dagen. Han kørte solo i mål og vandt etapen foran henholdsvis ukrainske Mark Padun, som punkterede i finalen, og australske Simon Clarke.

Cofidis-danskeren Jesper Hansen var også en del af udbruddet. Han endte med at blive hentet og sat af favoritgruppen og blev nummer 26.

Udbruddets forspring var på et tidspunkt på etapen hele 12 minutter, men pludselig blev der lagt pres på i feltet, hvilket betød udskilning og mindre forspring til lykkeridderne.

Fredag byder Giroen på en 13. etape, som er overvejende flad.