Giro d'Italia

Giro-rytter: - Hver dag kan være den sidste

I alt er fem hold ramt af coronavirus i årets Giro d'Italia, og rytterne tager løbet en dag ad gangen.

I øjeblikket skal man nyde den tid, man har på landevejen i Giro d'Italia.

I hvert fald hvis man spørger UAE Team Emirates-rytteren Brandon McNulty, der sikrede sig en andenplads på tirsdagens etape.

- Hver dag kan være den sidste i det her løb, så man skal gå all-in hver dag.

- Vi håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte, men helbredet er det vigtigste for rytterne såvel som resten af Italien, siger den amerikanske rytter til holdets hjemmeside.

Rytteren henviser til coronavirussen, som for alvor gjorde sit indtog i det italienske cykelløb tirsdag. Team Sunwebs Michael Matthews blev testet positiv, ligesom det skete for Steven Kruijswijk fra Jumbo-Visma, der har valgt at trække hele holdet. Hos Mitchelton-Scott blev flere personer i staben testet positiv tirsdag, og derfor har hele dette hold også forladt Giroen.

Tidligere i løbet blev Micthelton-Scotts kaptajn Simon Yates også testet positiv.

Et medlem blandt personalet på henholdsvis AG2R og Team INEOS er også smittet med coronavirus.

Flere tager det etape for etape

Tirsdagens mange smittetilfælde har fået ryttere og holdpersonale til at så tvivl om, hvorvidt det er sandsynligt at nå hele vejen til Milan, hvor løbets sidste etape ender.

  • Ella Viviani (Cofidis-rytter): - Vi kan ikke gøre andet end at blive i vores boble. Det er ikke fedt for os ryttere og for fansene, men det er det, der skal til, hvis vi vil til Milan (Cyclingnews).
  • Max Sciandri (Sportsdirektør, Movistar): - Vi må tage det dag for dag. Ligesom med vejret kan vi ikke forudse, hvad der kommer til at ske med covid-19. Vi skal køre som om, der ikke kommer en dag i morgen (Cyclingnews).
  • Laurent Biondi (Sportsdirektør, AG2R): - Det eneste vi kan gøre, er at beskytte os selv og andre så meget som muligt. Det må alle forstå (L'Equipe).

Allerede mandag aften var Jos van Emden, fra det nu udgåede Jumbo-Visma-hold, ude og kritisere UCI for deres håndtering af at holde smitten ude af løbet.

- UCI bliver nød til at regulere det her og komme med ændringer hurtigst muligt. Som hovedorganisator af løbet skal de tage mere ansvar for vores sikkerhed, fortalte rytteren i The Cycling Podcast.

I alt er fem hold dermed ramt af coronavirus i den seneste bølge af testresultater. Det viser tallene fra de prøver, der blev gennemført søndag og mandag, hvor i alt 571 personer i og omkring Giroen blev testet.