Vuelta a España

Hold overvejer Vuelta-afbud

Mitchelton-Scott overvejer, om det er forsvarligt at køre Vuelta a España, efter de har trukket sig fra Giroen som følge af flere coronatilfælde.

De næste 48 timer bliver helt afgørende for Mitchelton-Scott, der vil drøfte, om det er forsvarligt at stille til start i cykelsæsonens sidste Grand Tour, Vuelta a España, da coronavirus bekymrer holdet.

- Vi diskuterer lige nu, hvilken beslutning der er den rette for os. Smittetallet stiger kraftigt i Spanien, og vi ønsker ikke at komme i samme situation i Vueltaen, som vi netop har gået igennem i Giroen.

- Vi vil selvfølgelig gerne deltage, men hvis staben og rytterne ikke føler sig trygge ved situationen, så tager vi en beslutning baseret på det sociale ansvar, vi alle sammen har, lyder det fra holdleder i Mitchelton-Scott, Brent Copeland, ifølge Cyclingnews.

Holdlederens udtalelse kommer i kølvandet af, at hele Mitchelton-Scott-holdet trak sig fra Giro d'Italia inden tirsdagens 10. etape, hvor fire folk blandt personalet blev testet positiv for den nye coronavirus. Tidligere har holdet også måtte sige farvel til kaptajnen og forhåndsfavoritten Simon Yates, da han også var smittet.

Det mest uhyggelige er, at vi havde negative tests to dage i træk, og søndag havde vi pludselig fire positive prøver

Brent Copeland, holdleder i Mitchelton-Scott

Tirsdag var i det hele taget en kedelig dag for Giro d'Italia. Steven Kruijswijk, Michael Matthews og hele Jumbo-Visma-holdet måtte også udgå som følge af smitte med virussen.

Lyn-analyse

Det var så glædeligt, at det lykkedes at afvikle Tour de France uden de helt store problemer. Men når man ser på de seneste tilfælde i Giroen, så er det meget bekymrende at kigge frem mod Vueltaen.

Det er naturligvis stadig sportslig værdi i at afvikle et så stort løb som Vuelta a Espana, men det ser ud til at det er svært at kontrollere den boble, som rytterne skal blive i under løbene.

Et socialt og etisk ansvar

Ifølge Brent Copeland har holdet alt det, der skal til for at kunne deltage i Vueltaen, selvom de lige nu isolerer sig selv.

Både i henhold til mandskab og logistik. For ham og resten af holdet handler beslutningen om det sociale ansvar, alle bliver nødt til at vise, hvis man skal få bugt med virussen.

- At tage rytterne og personalet med ind i et område med et højt antal smittede er et etisk spørgsmål. Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at blive i vores boble, men alligevel dukkede der positive tests op.

- Det mest uhyggelige er, at vi havde negative tests to dage i træk, og søndag havde vi pludselig fire positive prøver, fortæller holdlederen.

Ifølge Brent Copeland trumfer sportslig succes på ingen måde de fatale konsekvenser, som coronavirus kan føre med sig, hvilket også var logikken bag Mitchelton-Scotts beslutning om at trække sig fra Giroen.

- Vi har ryttere, som har gravide partnere og små børn, og i sidste ende er det allervigtigst at tænke på de helbredsproblemer, som virussen kan forårsage, lyder det.

Vuelta a España har besluttet, at stigninger på ni af løbets 18 etaper vil være lukket for cykelfans. Det sker som et led i at mindske risikoen for smittespredning.

I skrivende stund er der registreret knap 900.000 personer smittet med den nye coronavirus i Spanien. Ifølge TV 2s seneste tal er Spanien et af de lande, der er hårdest ramt af pandemien.

Vuelta a España starter 20. oktober. Du kan se alle 18 etaper på TV 2 og TV 2 PLAY, ligesom du kan få et detaljeret indblik i etaperne her.