Cykling

Dansk toprytter medtaget efter styrt - stopper sæsonen før tid

Casper Pedersen vandt Paris Tours i det, der blev det sidste løb i sæsonen, han gennemførte.  Guillaume Souvant / Ritzau Scanpix

Casper Pedersen har efter sit styrt i Scheldeprijs haft symptomer på hjernerystelse og stopper derfor sæsonen tidligere end planlagt.

Casper Pedersen har været en af de stærkeste danske cykelryttere i sommeren og efteråret.

I sin debut i Tour de France imponerede han flere gange med sit leadout i massespurterne, mens han også selv formåede at køre sig til en femteplads på en etape. Søndag kom højdepunktet så, da han krydsede stregen først i endagsløbet Paris-Tours, der blev hans første sejr som World Tour-rytter.

Men bare tre dage udviklede efteråret sig i en ærgerlig retning, da den danske Team Sunweb-rytter styrtede og landede på hovedet i den belgiske klassiker Scheldeprijs.

Et styrt, der ikke kun kostede ham deltagelsen i løbet, men også resten af sæsonen, der var sat til at slutte på søndag.

- Det var planen, jeg skulle køre Flandern Rundt som mit sidste løb, og det var noget, jeg så meget frem til - især efter det var gået så godt på det seneste, skriver Casper Pedersen i en SMS til TV 2 SPORT.

Flandern Rundt er årets sidste monument og betragtes som et af de største endagsløb på kalenderen.

Forsigtighed efter symptomer på hjernerystelse

Den 24-årige dansker fortæller, at han efter styrtet i Scheldeprijs har haft symptomer på en mild hjernerystelse, hvorfor man fra holdets side ikke har ønsket at tage nogen chancer.

- Jeg er ret medtaget lige nu, og jeg er super øm flere steder. Jeg har også mistet noget hud.

- Jeg har fået seks sting i hagen, og der er et dybt sår, som nu gør ret nas. Men det er mest på grund af forsigtighed, at jeg ikke kører. Jeg har også ligget i sengen og sovet så meget som muligt for at passe godt på, siger Casper Pedersen.

Selvom sæsonen nu sluttede tidligere end planlagt, og den unge dansker misser Flandern Rundt, så kan han alligevel se tilbage på de seneste måneder med tilfredshed.

- Sådan er cykling, og det er ærgerligt. Men jeg kan glæde mig ved, at jeg nåede at få vist mit niveau og få succes i Paris-Tours.

- Forhåbentligt er jeg hurtigt ovenpå og kan gå vinteren i møde og starte 2021-sæsonen som normalt, siger Casper Pedersen.