Cykling

Takker konkurrent efter uhyggeligt styrt

August Jensen husker intet, efter han styrtede og slog hovedet i Scheldeprijs. Nu takker han en konkurrent for hjælp.

Der blev slået et hul i hukommelsen, da Riwal-rytteren August Jensen knaldede hovedet mod asfalten i cykelløbet Scheldeprijs.

Det fortæller han til norsk TV 2, som han også talte med lige efter løbet. Det kan August Jensen bare ikke huske, ligesom han heller ikke erindrer, at konkurrenten Rüdiger Selig stoppede for at hjælpe ham.

- Det er et styrt, der slår mig bevidstløs, og jeg ramler ned på asfalten uden at kunne tage fra eller styre min krop. I sådan en situation er det ikke umuligt, at man sluger sin tunge eller havner i en stilling, der kan være kritisk. Så at han stopper, kan være forskellen på liv eller død, siger August Jensen.

Dagen efter det alvorlige styrt venter August Jensen stadig på at få klarlagt alle skaderne, selvom han slap nådigt fra uheldet. En hjernerystelse og adskillige hudafskrabninger er allerede noteret. Derimod er det stadig uvist, om han brækkede næsen.

- Jeg så ham styrte og slå hovedet ret hårdt. Da jeg cyklede forbi, så jeg, han var besvimet. Det er helt normalt med grimme styrt i det professionelle cirkus, men man må altid stoppe, når man ser, at nogen er i problemer, siger Rüdiger Selig til norsk TV 2.

Styrtet i Scheldeprijs skete, fordi Seligs holdkammerat Pascal Ackermann trak ind foran August Jensen. Ackermann blev senere deklasseret for at have været skyld i styrtet.

Scheldeprijs blev vundet af Caleb Ewan. Han vandt foran Niccolo Bonifazio og Bryan Coquard.

Det er endnu uvist, om August Jensen bliver klar til at køre AG Diredaagse Brugge-De Panne den 21. oktober.