Cykling

- Det er planlagt til perfektion

Mads Pedersen ved, hvad han gjorde galt sidste år, og efter en stærk optakt er han klar til at gå efter sejren i Flandern Rundt.

Se Flandern Rundt på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY søndag fra klokken 09.35.

Mads Pedersen har haft mere fart på end de fleste, siden cykelsæsonen blev genoptaget i august efter coronapausen.

En etapesejr i Polen Rundt, to andenpladser i Tour de France, etapesejr og pointtrøje i BinckBank Tour og ikke mindst den seneste sejr i Gent-Wevelgem i søndags.

Min træner har planlagt det her til nærmest perfektion

Mads Pedersen

Denne søndag gælder det så årets sidste klassiker i form af Flandern Rundt, og danskeren vil vinde.

- Jeg glæder mig til at køre Flandern Rundt. Jeg kommer for at prøve at vinde. Nu gik Gent-Wevelgem rigtig godt, så hvorfor ikke prøve igen søndag?, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

- Jeg ved, det bliver hårdt, for der er nogle kæmpe stjerner med. Det var der også i søndags, og det er jo nemt at sidde og sige, at jeg gerne vil vinde, men jeg skal gøre mit for, at det kan lade sig gøre. Så må vi se, hvordan det ender.

I år byder Flandern Rundt på 243,3 kilometer med 18 brostensbelagte passager undervejs - blandt andet den berygtede og voldsomme Koppenberg-stigning, hvor de ujævne brosten til tider tvinger ryttere til at stå af cyklen og trække.

"Planlagt til perfektion"

Cykelkalenderen fik af naturlige årsager en tur i karrusellen på grund af coronakrisen, og efter genoptagelsen er adskillige løb også løbende blevet udskudt eller aflyst.

Alligevel lykkedes det altså Mads Pedersen at ramme storformen, som klassikerne nærmede sig - også selvom det blev året, hvor han for første gang prøvede kræfter med tre hårde uger i Tour de France.

- Min træner har planlagt det her til nærmest perfektion. Han har formået at få mig bedre ud af Tour de France, end jeg kom ind, så det skal han have kæmpe cadeau for. Jeg har ikke været nervøs for at brænde ud, for det har han haft fuldstændig styr på, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen vandt Gent-Wevelgem foran Florian Senechal.

Udgik af løb for at blive klar

Mads Pedersens ellers imponerende optakt til Flandern Rundt skæmmes en smule af hans seneste optræden i onsdags, hvor han udgik af endagsløbet Scheldeprijs med skadesproblemer.

Ifølge danskeren var det dog kun af sikkerhedsmæssige årsager for ikke at risikere noget frem mod den kommende prestigefulde klassiker.

- Holdlægen sagde til mig, at jeg skulle udgå, fordi jeg havde lidt problemer i baglårsmusklen, og det var der ikke grund til at forcere. Vi tog mig hurtigt ud af løbet netop, fordi det ikke skulle være en bekymring.

- Selvfølgelig var det ærgerligt, for jeg ville gerne have kørt Scheldeprijs til ende, men Flandern er nu engang lige en tand vigtigere. Baglåret er helt fint nu, og det skal nok gå søndag, siger den tidligere verdensmester.

Den 24-årige Trek Segafredo-rytter blev nummer to i debuten i 2018, men måtte udgå i sidste års udgave.

Skal være klar i denne periode

Da Mads Pedersen sidste år måtte udgå af Flandern Rundt, skete det netop efter så intens forberedelse til løbet, at det gav bagslag.

- Jeg havde så meget fokus på lige præcis Flandern Rundt, og det tror jeg, var min store fejl.

- Nu har jeg haft mere fokus på, at jeg bare skulle være klar i den her periode, og så kører vi hvert løb som var det det sidste. Det er nok mere den mentalitet, jeg bruger nu, end jeg gjorde for halvandet år siden, siger danskeren.

Foruden Mads Pedersen stiller yderligere fire danskere til start i Flandern Rundt. Det gælder Søren Kragh Andersen, Kasper Asgreen, Christopher Juul-Jensen og Michael Valgren.