Giro d'Italia

Giroen overlever coronaprøver

512 coronatest blev udført 15. og 16. oktober under Giro d'Italia, og alle er kommet retur med negativt svar.

Efter store problemer med at holde coronasmitten fra døren ved cykelløbet Giro d'Italia er der lørdag kommet godt nyt for både arrangøren og rytterne.

Ud af 512 coronatest udført er 0 ryttere og holdpersonale smittet. Det fremgår af Den Internationale Cykelunions (UCI) hjemmeside, og dermed fortsætter løbet som ventet.

De seneste coronaprøver er foretaget den 15. og 16. oktober. De er lavet for at sikre, at feltet og folk omkring rytterne ikke er smittet med covid-19, efter der tidligere på ugen var adskillige positive prøver.

To hold har trukket sig

Tidligere i Giroen er Simon Yates (Mitchelton-Scott) udgået efter en positiv coronaprøve. Han var en af favoritterne, ligesom Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) blev testet positiv og måtte trække sig.

Det førte til, at hele Jumbo-Visma-holdet trak sig. Mitchelton-Scott kørte i første omgang videre, men da fire ansatte blev konstateret smittet, har hele holdet senere forladt løbet.

De mange positive prøver har fået EF Pro Cycling til at anbefale, at Giro d'Italia bliver stoppet før tid. Holdets ønske er blevet afvist, og det er tilsyneladende ikke større, end at EF-rytterne stadig er med i løbet.

Den næste testrunde i løbet bliver på hviledagen mandag.

Fuglsang i top 10

Inden dag venter en 34,1 kilometer enkeltstart lørdag, hvor Joao Almeida (Quick-Step) skal forsøge at fastholde sin lyserøde førertrøje.

Han har et forspring på 40 sekunder ned til hollænderen Wilco Kelderman og yderligere 9 sekunder ned til spanske Pello Bilbao (Bahrain-McLaren) på tredjepladsen.

Astanas Jakob Fuglsang indtager tiendepladsen i løbet, efter at han kørte en skidt indledende enkeltstart og senest var uheldig med en punktering.

Han har 2 minutter og 26 sekunder op til førende Almeida og er stadig i spil til podiet, da der fortsat resterer flere bjergetaper.

Mikkel Honoré (Quick-Step), Jonas Gregaard (Astana), Jesper Hansen (Cofidis) og Mikkel Bjerg (UAE) er de fire øvrige danskere i løbet.