Cykling

Alaphilippes chef frustreret efter motorcykeluheld

Et sammenstød med en motorcykel sendte Julian Alaphilippe ud af Flandern Rundt. Et ærgerligt uheld, der burde være undgået siger Quick-Steps holdchef.

Der er 35 kilometer til mål. Julian Alaphilippe har om nogen skabt årets udgave af Flandern Rundt og sidder i en god position i udbruddet med kraftkarlene fra cykelcrossverdenen - og forhåndsfavoritterne - Mathieu van der Poel og Wout van Aert.

Men et øjebliks uopmærksomhed koster for den franske verdensmester.

Han når ikke at se den motorcykel, der kører i langsommere tempo end ham selv i samme side som udbrudstrioen.

Mathieu van der Poel undgår lige akkurat, men Julian Alaphilippe rammer ind i motorcyklen med sin højre skulder og sendes i asfalten.

Se det uheldige sammenstød i stillbilleder nederst i artiklen.

Et styrt, der sender franskmanden ud af løbet og mandag en tur på operationsstuen.

- Han har brækket to fingre, siger Quick Steps holdchef, Patrick Lefevere til TV 2 SPORT.

Chefen for det belgiske storhold ærgrer sig over, at "den bedste rytter på det tidspunkt af løbet" måtte udgå, fordi motorcyklerne befandt sig i den forkerte side af vejen.

- Det var en højresvingskurve, og rytterne ser altid efter den korteste vej.

- Hvis man følger cykling, ved man, at rytterne tager den korteste vej, så de (motorcyklerne, red.) kunne have kørt i den anden side af vejen. Hvorfor der skulle være to motorcykler, ved jeg ikke, siger Lefevere.

'Hændeligt uheld'

Under løbet var ekspertkommentator Rolf Sørensens første reaktion, at føreren af motorcyklen, som Alaphilippe ramte, også bar en del af ansvaret for styrtet.

Men efter løbet anså han det mere som et uheld.

- Umiddelbart er det et hændeligt uheld. Det er bitte, bittesmå omstændigheder, der gør, det sker. Jeg synes ikke, at det hverken er den ene eller den andens skyld.

- Rigtig synd for Alaphilippe i den trøje. Motorcyklen holder jo ikke helt stille, han kører faktisk, siger Rolf Sørensen.

Ærgerlig dansk holdkammerat

Mens Julian Alaphilippe måtte udgå, så havde Quick-Step flere ryttere i forfølgergruppen. De nåede aldrig at hente van der Poel og van Aert, men måtte tage til takke med en femte-, 12.- og 13.- plads.

Sidstnævnte tilfaldt danske Kasper Asgreen, der sidste år blev nummer to i Flandern Rundt og efter årets udgave var skuffet:

- Jeg er sgu ærgerlig. Jeg synes, vi kører et godt cykelløb langt henad vejen og får også Julian (Alaphilippe red.) med i den gruppe med van der Poel og van Aert.

- Men han styrter – jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg ser bare, han ligger på jorden, da vi kommer forbi, siger den danske mester til TV 2 SPORT.