Giro d'Italia

Dansk triumf under Giroen: Hun sagde ja

Mikkel Honoré havde et mindeværdigt ærinde i optakten til lørdagens enkeltstart. Han gik på knæ for sin kæreste.

Cykelryttere kan lade op til en enkeltstart på et utal af måder, men Mikkel Honorés optakt til lørdagens Giro d’Italia-etape hører alligevel til sjældenhederne.

Inden den 34,1 kilometer lange enkeltstart gik Honoré på knæ og friede til sin kæreste Marilisa Zanini.

Iført fantomdragt og aerodynamisk hjelm rakte han en ring frem mod sin udkårne. Og hun sagde ja! Det bekræfter Mikkel Honoré efterfølgende på Instagram, hvor den nyforlovede Zanini deler en lang række billeder af frieriet.

At det romantiske øjeblik fandt sted inden enkeltstarten var ikke nogen tilfældighed. Mikkel Honoré valgte den etape, fordi Marilisa Zanini er vokset op i Treviso - ikke så langt fra startbyen. En del af hendes familie bor stadig i byen, og derfor var de til stede i startbyen Conegliano, da Honoré gik på knæ.

Dermed fik 23-årige Mikkel Honoré et ekstra minde fra Giro d’Italia 2020, hvor han i sin blot anden Grand Tour er kørt i top ti tre gange i løbet af de første to uger.

Tre topplaceringer

 • 2. etape: Nummer 3
 • 6. etape: Nummer 7
 • 13. etape: Nummer 5

På enkeltstarten, der ikke er blandt Honorés spidskompetencer, kørte han i mål som nummer 58, 5 minutter og 1 sekund efter vinderen Filippo Ganna.

- Enkeltstartsdag i Giro d’Italia. Holdt benene i gang til den sidste, vigtige del af løbet, skriver Mikkel Honoré på Instagram.

Forsvarer førertrøje

Søndag kommer Honoré og holdkammeraterne på arbejde igen, når de skal forsvare João Almeidas lyserøde førertrøje nok engang. Portugiseren har været i front af løbet, siden han erobrede trøjen på 3. etape.

Almeida har næsten et minut ned til den nærmeste forfølger efter 14 af de 21 etaper.

Toppen af klassementet

 1. João Almeida
 2. Wilco Keldermann 56"
 3. Pelle Bilbao 2'11"
 4. Brandon McNulty 2'23"
 5. Vincenzo Nibali 2'30
 6. Rafal Majka 2'33"
 7. Domenico Pozzevivo 2'33"
 8. Fausto Masnada 3'11"
 9. Patrick Konrad 3'17"
 10. Jay Hindley 3'33"
 11. Tao Geoghegan Hart 3'44"
 12. Jakob Fuglsang 4'08"