Giro d'Italia

Fuglsang blæser til angreb

Jakob Fuglsang tabte tid til de øvrige klassementsryttere på lørdagens enkeltstart. Den tid skal indhentes hurtigst muligt.

Tiden er ikke ligefrem med Jakob Fuglsang, efter han blev slået af de nærmeste konkurrenter på Giro d'Italias anden enkeltstart.

Afstanden op til Giroens førende rytter blev større, mens mulighederne for at lukke hullet er færre. Nu er der kun syv etaper tilbage af løbet, og derfor blæser den danske Astana-kaptajn til angreb allerede på søndagens bjergetape.

- Vi skal frem og vise noget. Der skal angribes. Jeg skal ud at forsøge noget. Der er hviledag dagen efter, så vi kan godt tillade os at gå dybt alle mand. Hvor meget ravage, vi kan skabe med vores hold, er så en anden ting, skriver Jakob Fuglsang i sin klumme på B.T., hvor lørdagens tidstab forklares med en forkert disponering.

Toppen af klassementet

 1. João Almeida
 2. Wilco Keldermann 56"
 3. Pelle Bilbao 2'11"
 4. Brandon McNulty 2'23"
 5. Vincenzo Nibali 2'30
 6. Rafal Majka 2'33"
 7. Domenico Pozzevivo 2'33"
 8. Fausto Masnada 3'11"
 9. Patrick Konrad 3'17"
 10. Jay Hindley 3'33"
 11. Tao Geoghegan Hart 3'44"
 12. Jakob Fuglsang 4'08"

Giroens anden enkeltstart blev vundet af Filippo Ganna. Rohan Dennis og Brandon McNulty blev nummer to og tre, mens Jakob Fuglsang sluttede som nummer 29 – 3:13 efter vinderen. De otte bedst placerede klassementsryttere sluttede alle foran Fuglsang på enkeltstarten.

- Jeg startede godt ud og fandt min rytme ret hurtigt. Jeg kom godt igennem den første del, men til sidst kunne jeg ikke trykke til, som jeg gerne ville. Det er, som det er. Søndag venter en vigtig og hård bjergetape, så den må vi fokusere på nu, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

Efter søndagens etape er der hviledag, inden Giro d’Italia rundes af med en kuperet etape, tre bjergetaper, en flad etape og endnu en enkeltstart.