Cykling

Mads Pedersen overset: - Uhørt

Når Flandern Rundt løber af stablen, er der flere danskere blandt favoritterne til at vinde løbet. Det vurderer Chris Anker Sørensen.

Der er hverken fundet plads til Deceuninck-Quick Steps Kasper Asgreen eller Mads Pedersen fra Trek-Segafredo.

Det store cykelmedie Cyclingnews har udgivet sin liste over favoritterne til cykelsæsonens sidste klassiker, Flandern Rundt, der køres søndag, og her er ingen af de ovennævnte danskere at finde.

Det er TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Chris Anker Sørensen mildest talt overrasket over. Han vurderer sidstnævnte som en af de allerstørste favoritter til en sejr på de belgiske brosten, hvilket Mads Pedersens seneste triumf i Gent-Wevelgem også vidner om.

- Med det han viste i Gent-Wevelgem, og det han generelt har vist i de senere år, er det uhørt, at han ikke er med på sådan en liste, siger eksperten.

Ifølge Chris Anker Sørensen har flere danskere kørt så suverænt i det meste af 2020, at han har tre ud af løbets fem danske ryttere som nogle af favoritterne til at stille sig på podiets højeste trin. Og hos bookmakerne er både Kasper Asgreen, Mads Pedersen og Søren Kragh Andersen blandt løbets helt store favoritter, når de skal tilbagelægge de 243 kilometer.

Lyn-analyse

Flandern Rundt bliver vildt. For mange af rytterne vil det være deres allersidste chance for at sætte et aftryk. Hvis Wout van Aert vinder, har han jo haft det vildeste år i mands minde, ligesom Alberto Bettiol har mulighed for at genvinde løbet og sætte sig tungt på det.

Derfor bliver det et cykelløb, hvor nogen har mulighed for at redde æren i en sæson, der ikke er gået deres vej, hvorimod det for en række andre kan ende med at være kronen på værket.

Derudover vurderer eksperten, at Wout van Aert fra Jumbo-Visma, Alpecin-Fenix' Mathieu van der Poel og Stefan Küng fra Groupama-FDJ er blandt favoritterne.

- Jeg har stor fidus til både Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mads Pedersen som nævnt, der alle indfinder sig i favoritfeltet, lyder det.

Af øvrige danskere kører Christopher Juul-Jensen for Mitchelton-Scott-holdet, imens Michael Valgren er til start for NTT.

Favoritter ifølge Cyclingnews:

  • Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step)
  • Wout van Aert (Jumbo-Visma)
  • Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)
  • Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
  • Romain Bardet (AG2R La Mondiale)
  • Alberto Bettiol (EF Pro Cycling)
  • Søren Kragh Andersen (Team Sunweb)
  • Stefan Küng (Groupama-FDJ)
  • Matteo Trentin (CCC Team)
  • Max Schachmann (Bora-Hansgrohe)

Hvis en dansker vinder, så vil det være det sygeste cykelår i dansk historie

Chris Anker Sørensen, cykelsportsekspert på TV 2 SPORT

På listen er det værd at bemærke Søren Kragh Andersen. Det er også naturligt efter et stærkt år med to historiske etapesejre i Tour de France. Derfor lover det godt, hvis muligheden byder sig for danskeren, skriver Cyclingnews.

- Med muligheden for at van Aert og van der Poel ødelægger det for hinanden, hvem er så bedre til at udnytte det end Søren Kragh Andersen, der gjorde den slags til lidt af en vane i Tour de France? Han havde tydeligvis styrken, men sejrene blev grundlagt med skarp timing og en evne til at aflæse løbets udvikling.

- Han vandt den første grusudgave af Paris-Tours i 2018, blev nummer tre i Omloop Het Nieuwsblad tidligere i år og understregede, hvor godt han passer til de flamske ardennerklassikere med en andenplads i BinckBank Tour, skriver cykelmediet.

Dansk sejr kan overgå Riis' Tour-triumf

Generelt er der nok at vælge imellem, når de danske cykelfans skal finde noget at juble over i 2020.

Jakob Fuglsang vandt Lombardiet Rundt, Søren Kragh Andersen tog to etapesejre i Touren, Casper Pedersen vandt Paris-Tours, og Mads Pedersen vandt Gent-Wevelgem.

En dansk sejr i Flandern Rundt kan således fuldende en ret så suveræn dansk sejrscirkel i 2020. Står det til Chris Anker Sørensen, kan en sejr faktisk overgå Bjarne Riis' Tour de France-triumf i 1996. Det er på trods af, at Giro d'Italia stadig er i gang, og Vuelta a España først løber af stablen 20. oktober.

- Det er altid svært at sammenligne med Bjarne Riis' Tour-sejr. Men hvis vi ender med at vinde to monumenter, så vil det være det sygeste cykelår i dansk historie. Især når man ser på, hvor minimal sæsonen har været i forhold til antal løb, lyder det.