Cykling

Søren Kragh har god fidus til to landsmænd

Søren Kragh Andersen er blandt favoritterne til at vinde Flandern Rundt. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Søren Kragh Andersen har større forventninger til Mads Pedersen, end han har til sig selv, når der bliver kørt Flandern Rundt.

Flandern Rundt. Et ikonisk cykelløb, der med sin status som et af sportens monumenter markerer et af cykelsæsonens største højdepunkter.

Klassikeren er i år sidste mulighed for at vinde et af de eftertragtede fem monumenter, og set med danske briller har det måske aldrig været mere interessant.

Det er et af de sværeste cykelløb at vinde i verden, så jeg holder forventninger lidt nede

Søren Kragh Andersen

Hos bookmakerne er Kasper Asgreen, Mads Pedersen og Søren Kragh Andersen blandt løbets helt store favoritter, når feltet søndag skal tilbagelægge 243 hårde kilometer i det utaknemlige belgiske efterårsvejr.

Søren Kragh Andersen har qua sine store resultater i blandt andet Tour de France fået pålagt en favoritværdighed. Men spørger man den danske Sunweb-rytter, skal fokus faktisk flyttes mod andre danske pas.

- Jeg har en god fidus til både Kasper Asgreen og Mads Pedersen, men jeg tror især, at Mads kommer til at gøre det rigtig godt. Han er en af mine favoritter, men jeg håber da, at vi alle tre kommer til at køre finalen, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Årets udgave af Flandern Rundt er nummer 104 i historien. Rolf Sørensens sejr i 1997 står stadig som den eneste danske sejr i løbet.

Søren Kragh vil ikke udpege sig selv som favorit, selvom han anerkender det faktum, at han ses som en af forhåndsfavoritterne.

- Udefra er jeg blandt favoritterne, fordi det er gået godt for mig på det seneste. Men min egen plan er bare, at jeg skal gøre mit bedste, for jeg har aldrig kørt i top-20 i det her løb, så jeg tager det stille og roligt. Det er et af de sværeste cykelløb at vinde i verden, så jeg holder forventninger lidt nede.

Søren Kragh vil derfor heller ikke sige, at han bør vinde løbet. Han peger selv på, at en placering i top-15 vil være tilfredsstillende.

Mads Pedersen under Flander Rundt i 2018, hvor han blev nummer to efter Niki Terpstra.

Vil jagte momentet

En ting er, at man ikke vil udpege sig selv som favorit. Det betyder ikke, at man ikke vil jagte sejren. For det vil Søren Kragh.

Under årets Tour de France vandt danskeren to etaper, fordi han var klogere og stærkere end sine modstandere. I begge tilfælde kørte han alene i mål, fordi han opfangede et moment, hvor han kunne køre væk.

Det samme kan ske i Flandern Rundt, selvom konkurrenterne nok har et ekstra øje på Søren Kragh efter det, han præsterede under Tour de France.

- Hvis jeg har de ben, som jeg havde under Touren, så kræver det bare, at jeg finder momentet igen. De tidspunkter, hvor jeg kørte væk under Touren, var på de hårdeste momenter, og der kunne de andre ikke følge med.

- Det kan godt lade sig gøre at finde det moment igen, da det bliver meget mand-mod-mand, fordi det bliver så hårdt. Jeg håber, benene er der, og så skal jeg nok søge efter momentet.

Søren Kragh Andersen vandt 14. etape i Tour de France.

Er stadig sulten

2020 har allerede budt på to etapesejre i Tour de France, en etapesejr i Paris-Nice samt en sejr i tidskørslen under BinckBanck Tour. Med andre ord et mere end godkendt 2020.

Det betyder dog ikke, at Søren Kragh er færdig for i år. Selvom han ikke har de store forventninger om en sejr i de belgiske gader, så er han langt fra mættet endnu.

- Jeg går ind til løbet med den indstilling, at alt godt er en bonus oveni hatten. Jeg ved, at holdet er tilfreds med det, jeg har leveret i år. Men jeg er sulten, så jeg går også ind til løbet med den indstilling, at jeg ikke er færdig i år endnu. Jeg håber, jeg kan få det sidste glasur på kagen.

Forudsætningerne for et godt resultat er da også på plads. Søren Kragh fortæller, at Sunweb har udpeget ham selv og Tiesj Benoot som de to ryttere, resten af holdet skal passes på.

- Vi håber på, at det er Tiesj Benoot og jeg selv, der kan køre finalen. Så det er lidt op til os to, siger danskeren.

Følg Søren Kragh og de andre danskere, når TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY søndag sender det belgiske cykelmonument fra klokken 9.35.