Cykling

- Podiet er væk, siger ekspert om Fuglsangs nedtur

Det er ikke realistisk for Jakob Fuglsang at komme i top 3 i Giroen, og den danske cykelrytter skal forsøge at vinde en etapesejr, mener Chris Anker.

Jakob Fuglsang var skuffet efter søndagens 15. etape, hvor den danske Astana-rytter tabte tid til flere af de værste konkurrenter i den samlede stilling i Giro d' Italia.

Tidstabet endte med at blive mere end halvandet minut til favoritten Wilco Kelderman, og danskeren ligger nu nummer 12 i klassementet - fem minutter og syv sekunder efter den førende rytter, portugisiske João Almeida.

- Jakob Fuglsang mistede chancen for at køre på podiet. Jeg kan ikke se, hvordan han skal komme tilbage, efter han både mistede tid på enkeltstarten (lørdag på 14. etape, red.) og flere klassementsryttere kørte fra ham i går (søndag på 15. etape, red.), siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Klassementet efter 15. etape i Giro d'Italia

  1. João Almeida
  2. Wilco Kelderman +15"
  3. Jai Hindley +2'56"
  4. Tao Geoghegan Hart +2'57''
  5. Pello Bilbao +3'10"

12. Jakob Fuglsang +5'07"

Han vidste godt, at det her, det var chancen, hvis det skulle lykkes at komme på et Grand Tour-podium

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT om Jakob Fuglsang

Udråbt som favorit

Tingene er gået galt den seneste uge for Fuglsang i Giro d' Italia, for efter de første ni etaper blev danskeren på cykelløbets første hviledag udråbt til favorit af både bookmakerne og Chris Anker Sørensen til at stå med den lyserøde førertrøje i Milano.

På løbets anden hviledag ser perspektiverne imidlertid helt anderledes ud for den 35-årige danske cykelstjerne.

- En placering i top-10 i klassementet er stadig inden for rækkevidde, men spørgsmålet er, om Jakob Fuglsang hellere vil køre offensivt og forsøge at vinde en etapesejr, siger Chris Anker Sørensen.

Jakob Fuglsang gik ind til Giro d' Italia med en ambition om at køre på podiet, og derfor må den danske cykelrytter ifølge cykeleksperten være skuffet over sin hidtidige præstation i det italienske etapeløb.

- Han vidste godt, at det her, det var chancen, hvis det skulle lykkes at komme på et Grand Tour-podium, siger Chris Anker Sørensen.

En top 10-placering til Fuglsang i klassementet vurderer Chris Anker stadig vil være en flot præstation, men kun 'et plaster på såret'.

Bristede ambitioner

Den tidligere professionelle cykelrytter håber, at Astana-kaptajnen kan rejse sig i den svære, tredje uge af etapeløbet, der byder på nogle af Italiens hårdeste stigninger som Madonna di Campiglio, Stelvio, og Colle dell' Angnello.

Han hæfter sig dog ved, at danskerens formkurve er nedadgående, og samtidig står Jakob Fuglsang i en svær situation med sine bristede ambitioner om en topplacering.

Den danske cykelrytter kan omvendt køre mere frigjort på cykelløbets sidste seks etaper.

- Problemet for Jakob Fuglsang er, at han stadig ligger for tæt på favoritterne, men han skal forsøge at ramme et udbrud og komme 'ud over stepperne'. Jeg tror dog, det bliver svært for Fuglsang at vinde en etape, siger Chris Anker Sørensen.

Cykeleksperten vurderer, at tirsdagens kuperede 16. etape umiddelbart ligger bedst til Jakob Fuglsang, da løbets sværeste bjergetaper på 17., 18. og 20. etape formentlig bliver for hårde for danskeren.

Desuden venter en flad, sprinteretape på 19. etape, inden Giroen afsluttes søndag med en enkeltstart.