Vuelta a España

Seks danskere i Vueltaen - med rigtig mange muligheder

Her kan du læse om de seks danskere i Vuelta a España 2020, hvor ekspert Chris Anker Sørensen fortæller om sine forventninger til dem.

Danskerne i Vueltaen

Jonas Vingegaard

Jumbo-Visma

Alder: 23

Antal Grand Tours: 0

Prof. sejre: 1

Chris Ankers forventninger:

Han får en vigtig rolle på det meget stærke Jumbo-Visma-hold, hvor han skal agere hjælper for Primoz Roglic, men også for Tom Dumoulin, som jeg går ud fra, skal holde sig til i klassementet. Jeg går ud fra, han får en rolle som Robert Gesink. De skal være med lang tid i bjergene, og når den store udskilning skal se, er det Sepp Kuss og George Bennett, der tager over.

Jeg drømmer om, at Vingegaard kører så stærkt, at han kan gøre som Sepp Kuss sidste år i Vueltaen. Det var hans store gennembrud, hvor han virkelig var imponerende. Der så man også, at Sepp Kuss fik lov til at gå i udbrud. Jeg ser virkelig en stor, lysende stjerne i Jonas Vingegaard.

Foto: Jumbo Visma

Michael Valgren

NTT Pro Cycling

Alder: 28

Antal Grand Tours: 7

Prof. sejre: 6

Chris Ankers forventninger:

Mange af etaperne i Vueltaen er måske lidt for kuperede i forhold til, hvad Valgren elsker, men jeg håber, han viser sig frem og prøver. Der er nogle etaper, der ikke er helt dumme til Valgren. De kuperede dage, hvor der godt nok er stigninger, men hvor han godt kan køre sig tilbage, hvis han bliver sat, har han gode muligheder for at snuppe en etapesejr. Han har vist god form på det seneste.

11.-pladsen ved VM var et lyspunkt, men man mangler nogle store resultater i år i forhold til, hvor stort et navn han er. Sidste år kunne han heller ikke helt leve op til jubelsæsonen i 2018. En etapesejr i Vueltaen vil helt sikker pynte, også med henblik på en ny kontrakt, hvis han ikke allerede har skrevet en.

Foto: NTT

Magnus Cort

EF Pro Cycling

Alder: 27

Antal Grand Tours: 4

Prof. sejre: 15

Chris Ankers forventninger:

EF har nogle gode klatrere med, men jeg tror ikke, de vil køre traditionelt klassementsløb, hvor alle ryttere skal være omkring kaptajnen. Han får lov til at køre sin egen chance og har tidligere gjort det glimrende i Vueltaen.

Der er nogle deciderede sprintere med i år, så jeg ved ikke, om han kan vinde semi-sprinteretaper igen som i 2016. Han har udviklet sig, så han måske ikke er så hurtig mere, men til gengæld mere holdbar. Jeg regner med at se ham i udbrud mange gange og forsøge at vinde en etape.

Foto: EF

Michael Mørkøv

Deceuninck - Quick-Step

Alder: 35

Antal Grand Tours: 11

Prof. sejre: 5 

Chris Ankers forventninger:

Ligesom i Touren skal han passe på Sam Bennett. Quick-Step har primært fokus på spurterne, og der har Mørkøv en virkelig vigtig rolle. Han skal styre leadout-toget med Shane Archbold og Zdenek Stybar foran sig. Når de kommer ind på de sidste 500-600 meter, skal han lancere Bennett perfekt, så han kan vinde nogle etaper.

Foto: Quick-Step

Niklas Eg

Trek-Segafredo

Alder: 25

Antal Grand Tours: 3

Prof. sejre: 0

Chris Ankers forventninger:

Han skal ud og jagte udbrud. Trek har ikke nogen klassementsryttere med, så hvor han var rimelig låst i Touren, har han i Vueltaen chancen for at køre ud over stepperne og se, hvad der sker. Han skal ramme udbrud og prøve at se, om han kan vinde en etape.

Jeg håber, Touren har løftet hans niveau. Vi ved, at han har et rimelig stort potentiale, men han har ikke rigtig indfriet det endnu på WorldTouren.

Foto: Jamie Forrest / Trek-Segafredo

Alexander Kamp

Alexander Kamp

Alder: 26

Antal Grand Tours: 0

Prof. sejre: 3

Chris Ankers forventninger:

Det bliver spændende at se, hvad han kan i Grand Tour-sammenhæng. Han er en type som Cort og Valgren, som kan køre i rimelig kuperet terræn, og hvor han til sidst er én af de hurtigste. Men jeg kunne godt forestille mig, han mere får en rolle for at køre for Matteo Moschetti i spurterne. Men han skal nok få en fri rolle en dag eller to.

Foto: Jamie Forrest / Trek-Segafredo