Giro d'Italia

Skuffet Fuglsang har målsætning klar for Giroens sidste uge

Jakob Fuglsang søger oprejsning i sidste tredjedel af Giro d'Italia, og han føler sig ikke træt endnu.

Giro d’Italia er ikke forløbet, som Jakob Fuglsang havde håbet, da han trådte sine første pedeltråd på Sicilien for to uger siden.

Efter 15 etaper er den danske Astana-kaptajn nummer 12 i klassementet. Det er dog ikke nok til at slå ham ud.

- Selvfølgelig ønskede jeg at stå på anden hviledag med en bedre placering i klassementet. Men der er intet, vi kan gøre ved det, andet end at blive ved med at kæmpe, siger Fuglsang sit holds hjemmeside.

Og der er rigeligt at kæmpe for endnu, slår den rutinerede dansker fast.

- Der venter stadig tre hårde bjergetaper, hvor alt kan ske. Jeg vil fortsætte med at forsøge at give mit bedste og opnå det bedst mulige resultat i klassementet eller i det mindste en etapesejr.

Etapesejr vanskeliggøres af klassement

Selvom han ligger over fem minutter efter løbets førende rytter, João Almeida, bliver det sandsynligvis ikke let for danskeren at få lov til at køre i udbrud i jagten på en etapesejr. Han er dog ikke klar til at give afkald på sin plads i klassementet i jagten på etapesejren.

Det kan dog vise sig at være nødvendigt, hvis man spørger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Problemet for Jakob Fuglsang er, at han stadig ligger for tæt på favoritterne, men han skal forsøge at ramme et udbrud og komme 'ud over stepperne'. Jeg tror dog, det bliver svært for Fuglsang at vinde en etape, siger Chris Anker Sørensen.

- Vi har haft lidt uheld i den første del af Giroen, men det er cykling. Jeg føler mig ikke træt, og med min alder og erfaring synes jeg, jeg har udholdenhed nok.

Føler sig ikke træt

Modet har Fuglsang ikke mistet, og selvom Giroen er over to uger gammel, er han stadig frisk både i hoved og krop.

- Vi har haft lidt uheld i den første del af Giroen, men det er cykling. Jeg føler mig ikke træt, og med min alder og erfaring synes jeg, jeg har udholdenhed nok, siger Jakob Fuglsang.

Giroens sidste uge indledes med en kuperet 16. etape, inden der dagen efter venter en reel bjergetape.