Cykling

Storhold frikendt for at fjerne genstand fra komets lomme

Antidopingenheden CADF har frikendt Deceuninck - Quick-Step for at fjerne et objekt fra Remco Evenepoels lomme efter et styrt i Lombardiet Rundt.

En omdiskuteret sag har efter to mĂĄneder set sin ende.

Det står klart, efter at cykelsportens uafhængige antidopingenhed (CADF) mandag har frikendt Deceuninck - Quick-Step for en episode i forbindelse med det styrt, der sendte Remco Evenepoel ud af Lombardiet Rundt i august.

- Efter at have hørt alle involverede parter, herunder rytteren og holdets repræsentanter, konkluderer CADF, at der ikke er begået nogen overtrædelse af antidopingreglerne og kan derfor betragte sagen som afsluttet, medmindre nye elementer efterfølgende dukker op, skriver CADF i en officiel udmelding ifølge CyclingWeekly.

Undersøgelsen opstod, efter at en video på de sociale medier førte til diskussioner om, hvad Deceuninck - Quick-Steps sportsdirektør Davide Bramati fjernede fra Evenepoels baglomme, da rytteren lå og var i store smerter.

Lige siden har Davide Bramati og resten af Quick-Step-lejren holdt fast i, at objektet var en lille flaske med vitamindrik, som sportsdirektøren fjernede for, at den 20-årige belgiske rytter kunne ligge mere behageligt.

Og den forklaring har tilsyneladende holdt stik.

- CADF vil gerne takke hr. Evenepoel, hr. Bramati og Deceuninck - Quick-Step for deres samarbejde gennem hele undersøgelsen, lyder det videre i udmeldingen.

Styrt kostede resten af sæsonen

Remco Evenepoel var en af forhĂĄndsfavoritterne til at vinde Lombardiet Rundt, men ikke langt fra mĂĄl styrtede han ud over en stenbro.

Belgieren blev efterfølgende båret op, og siden viste det sig, at han havde brækket sit bækken. Han blev senere dømt ude for resten af sæsonen.

Remco Evenepoel var hĂĄrdt medtaget lige efter styrtet.

Danske Jakob Fuglsang vandt Lombardiet Rundt.