Usikker Cort er udtaget til Vueltaen

Selvom danskeren ikke har haft en ideel forberedelse til løbet, håber han på at vinde en etape.

Magnus Cort står klar i Baskerlandet, når Vuelta a España begynder tirsdag.

Det bekræfter danskeren overfor TV 2 SPORT. Hans hold, EF Pro Cycling, har endnu ikke annonceret sit hold.

- Det er sgu lækkert. Jeg har ikke fået ret mange løbsdage i benene i år, så på den måde er det fedt at være udtaget, fortæller rytteren.

Cort testede i midten af september positiv for den nye coronavirus, og selv forklarer han, at det var årsagen til, at han ikke skulle køre Giro d'Italia. Virussen var også skyld i, at han måtte melde afbud til VM i Imola, som han var udtaget til.

Siden har det hele tiden været planen, at han i stedet skulle jagte etapesejre på rundturen i Spanien i årets sidste Grand Tour og følge op på de fine, men få resultater, som det er blevet til i 2020. Blandt andet to tredjepladser i årets Tirreno-Adriatico og en etapesejr samt en pointtrøje i Etoile de Bessèges - hans debutløb for EF Pro Cycling.

- Jeg går selvfølgelig efter en eller flere etapesejre i Vueltaen. Jeg har jo vundet to etaper før i det løb, så hvorfor skulle jeg ikke kunne gøre det igen, lyder det.

Ikke i topform

Selvom Cort tidligere har bevist sig som en rytter, der er garant for etapesejre, så er han usikker på, hvor han står.

Coronavirussen og de manglende løb har resulteret i uregelmæssig træning, og derfor kunne forberedelsen godt have været bedre, selvom han har kæmpet hårdt det seneste stykke tid.

- Jeg er ikke helt sikker på, hvad benene siger. Jeg har holdt to ugers pause helt uden cykling, og så har jeg genoptaget intensiv træning de sidste tre uger, hvor det selvfølgelig er gået fremad.

- For at være sikker på, at jeg kunne klare en Grand Tour, har jeg derfor haft fokus på at gøre kroppen klar til at kunne holde hele løbet. Der har desværre ikke været så meget tid til at træne spurt og andre eksplosive øvelser, fortæller Magnus Cort.

Danskeren har tidligere leveret store resultater i Grand Tour-sammenhæng. I 2018 vandt han en etape i Tour de France, og i 2016 krydsede han stregen som den første to gange i Vuelta a España.

Du kan se den spanske Grand Tour på TV 2 og TV 2 PLAY fra 20. oktober, hvor løbets første etape bliver sat i gang.