Cykling

"Alt frøs", da komet røg ud over bro

Cykelkometen Remco Evenepoel styrtede ud over en bro i Lombardiet Rundt. Nu fortæller han om episoden.

- Jeg kan huske, at jeg havde svært ved at trække vejret, lige da jeg landede under broen. I de første sekunder kunne jeg ikke bevæge mig. Jeg gik ikke som sådan i panik, men jeg kunne mærke, at noget var galt.

Ordene kommer fra det belgiske cykeltalent Remco Evenepoel, der sætter ord på sit uhyggelige styrt i Lombardiet Rundt til den franske avis L'Equipe.

Med godt 40 kilometer tilbage af sit livs første monument læste den 20-årige Deceuninck - Quick Step-rytter et skarpt venstresving helt forkert på en nedkørsel.

Jeg kan huske, jeg tænkte: "Vær forsigtig - hvis du falder dér, er det forbi"

Remco Evenepoel

Det resulterede i, at han ramte ind i et stengærde, røg ud over en bro og ned i en kløft.

- Det var en underlig følelse. Som om jeg pludselig blev lammet. Alt frøs derfra, og jeg havde ikke længere kontrol over min cykel. Jeg formåede at passere den første højredrejning godt, men i det næste venstresving var det, som om at min krop og min hjerne nægtede at dreje, fortæller han.

Efterfølgende røntgenundersøgelser viste, at rytteren brækkede sit bækken og beskadigede sin højre lunge.

Havde studeret svinget nøje

Evenepoel fortæller, at styrtet skete i et sving, som Deceuninck - Quick-Step-lejren ellers havde talt meget med rytterne om.

De skulle nemlig være påpasselige med farten.

- Jeg så på min Wahoo (cykelcomputeren, red.), at svinget kom tættere og tættere på. Jeg kan huske, jeg tænkte: "Vær forsigtig - hvis du falder dér, er det forbi", siger han.

Genoptræningen er i fuld gang

Ifølge L'Equipe har belgieren brugt fem dage om ugen på et rehabiliteringscenter i Antwerpen, ligesom han fra gang til en anden cykler rundt om sit hjem tæt på Bruxelles i Belgien.

Styrtet afblæste naturligvis resten af sæsonen for Evenepoel, men han har intentioner om at vende tilbage på cyklen i en endnu stærkere udgave.

Han er sulten efter mere.

- Det var utvivlsomt lidenskaben for sejre, der fik mig til at køre ind det gærde. Men det er den samme lidenskab, der får mig til at tro på, at jeg kommer stærkere tilbage, fortæller han.

På det sociale medie Instagram har rytteren delt en video af sin genoptræning.