Giro d'Italia

Gaviria igen testet positiv for coronavirus - færdig i Giro d'Italia

For anden gang på otte måneder er Fernando Gaviria testet positiv for coronavirus. Også et medlem af staben hos AG2R må forlade Giro d'Italia.

Giro d'Italia slutter før tid for Fernando Gaviria.

Tirsdag oplyser den internationale cykelunion, UCI, at en unavngiven rytter fra UAE Team Emirates har afleveret en positiv coronaprøve, og det viser sig at være den colombianske sprinter.

Det er meldingen fra hans hold i en fællesbesked til pressen, hvori der også står, at Gaviria har det godt og er symptomfri.

Straks efter testens resultat blev Fernando Gaviria isoleret fra omverdenen, og 15. etape blev dermed hans sidste i årets Giro d'Italia.

Gavirias anden positive test

Det er anden gang, at 26-årige Gaviria testes positiv for coronavirus. Han afleverede også en positiv prøve i forbindelse med cykelløbet UAE Tour i februar, og først efter en måned fik han lov til at forlade De Forenede Arabiske Emirater.

Ingen andre fra UAE Team Emirates har afleveret positive coronaprøver. På holdet kører også danske Mikkel Bjerg, der indtil nu har vist sig flot frem i Giro d'Italia og taget to tredjepladser.

I alt blev der foretaget 492 test af ryttere og personer omkring det italienske etapeløb søndag og mandag. Ud over Gaviria er et unavngivet medlem af staben hos AG2R testet positiv for coronavirus.

Også han er sendt i isolation, oplyser UCI.

Mange smittetilfælde i Giro d'Italia

Giro d'Italia har været hårdt ramt af coronasmitte.

Favoritter som Steven Kruijswijk og Simon Yates blev tidligere i løbet testet positive, og deres respektive hold, Jumbo-Visma og Mitchelton-Scott, trak sig efterfølgende.

Derpå frygtede man for afviklingen af resten af løbet, men lørdag meddelte UCI, at der ikke var yderligere positive test, da man 15. og 16. oktober gennemførte ekstra test.

Giro d'Italia genoptages tirsdag efter løbets sidste hviledag mandag.

Bedst placerede dansker er Jakob Fuglsang på 12.-pladsen. Astana-danskeren er 5 minutter og 7 sekunder efter den førende João Almeida fra Deceuninck - Quick-Step, men 2 minutter og 11 sekunder fra tredjepladsen.

Det italienske etapeløb slutter søndag med etapen til Milano.

Ingen positive test før Vuelta-start

Sæsonens sidste Grand Tour, Vuelta a Espana, begynder tirsdag med et samlet felt uden coronasmittede ryttere.

Mandag oplyste UCI, at samtlige af Vueltaens ryttere er testet negative for coronavirus inden rundturen i Spanien.

Derimod blev to personer fra stabene omkring holdene testet positive. Det drejer sig om medarbejdere fra Bahrain-McLaren og Sunweb.

Det var resultatet af i alt 498 test, der blev foretaget søndag.