Cykling

- Jeg kører mod fyre, der er 12-14 år yngre, siger Nibali

De yngre ryttere har stemplet ind i de største cykelløb i verden. Den dobbelte vinder af Giro d'Italia Vincenzo Nibali roser den unge generation.

Tadej Pogacar vandt årets Tour de France i en alder af 22, og nu ser det ud til, at en anden 22-årig i form af João Almeida fra Deceuninck - Quick-Step kan vinde årets Giro d'Italia.

Man fristes til at sige, at den unge generation for alvor udfordrer de ældre ryttere i Grand Tour-sammenhæng, og det bekræfter den tidligere Giro-vinder Vincenzo Nibali fra Trek-Segafredo.

- Jeg kører mod fyre, der er 12-14 år yngre. Lad os bare sige, at de er skarpere, end jeg er, lyder det fra den 35-årige italiener til Cyclingnews.

Det er kun NTT-rytteren Domenico Pozzovivo, der er ældre end Nibali i top 20-placeringerne i årets Giro, ligesom 35-årige danske Jakob Fuglsang, der ellers var udråbt som en af forhåndsfavoritterne, også er på vej til at tabe kampen til de yngre ryttere med over fem minutter til toppen af klassementet.

Selv har Nibali knap tre et halvt minut op til João Almeida i den lyserøde førertrøje.

- Jeg har lidt som aldrig før. Vi kører virkelig med høj intensitet. Sunweb er lige så gode, som da Team Sky var allerbedst. Deres arbejde på stigningerne er imponerende, fortæller han.

Sunwebs Wilco Kelderman, der er nærmeste forfølger til João Almeida, er godt nok 29 år, men han er stærkt forfulgt og supporteret af holdkammeraten Jai Hindley på 24, der indtager klassementets tredjeplads.

Den unge generation vinder frem

Astana og Fuglsangs sportsdirektør Giuseppe Martinelli er samme opfattelse som Nibali.

Han mener, at den unge generation står over for et stort gennembrud.

- Det her er de unge rytteres Giro. Det er tydeligt, at en ny generation bryder igennem. De yngre ryttere er stærkere og lader sig ikke kue. De træder bare til i pedalerne, siger sportsdirektøren til Cyclingnews og tilføjer:

- Fuglsang og Nibali er bare ikke på niveau med de andre unge fyre.

Tirsdag skal rytterne ud på 16. etape i Giro d'Italia og køre 229 kilometer fra Udine til San Daniele del Friuli.