Vuelta a España

Profiler forventer aggressiv Vuelta-start - hver dag kan være den sidste

Michael Valgren og Dan Martin er blandt de ryttere, der forventer et nervøst og aggressivt Vuelta a España på grund af corona-situationen.

Årets sidste Grand Tour skal i gang denne tirsdag.

Det drejer sig om Vuelta a España, der i år er forkortet fra 21 til 18 etaper. Og det bliver - ligesom stort set alle andre cykelløb i år - under meget specielle omstændigheder.

Især verdenssituationen, hvor coronavirussen stadig hærger, gør, at rytterne går ind til løbet med en helt anden indstilling. Der er således ingen garanti for, at den enkelte rytter står i startområdet på næste etape.

- Det kan blive noget med, at alle folk tænker, at i dag måske er den sidste dag. Der er ingen grund til at gemme på noget. Det er også kun 18 etaper, så der er relativt nemt at overkomme. Så jeg tror, vi får et hårdere cykelløb at se, siger den danske NTT-rytter Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Covid-19 har især vist sit grimme ansigt i Italien, hvor Giroen i øjeblikket bliver kørt.

Her har forhåndsfavoritter som Simon Yates og Steven Kruijswijk blandt andre trukket sig, fordi de eller holdkammerater har været smittet med virussen.

"Vi ved aldrig, om vi skal hjem i morgen"

Og det samme kan altså blive tilfældet i den spanske Grand Tour. Det siger Israel Start Up-rytteren Dan Martin til TV 2 SPORT.

- Vi vil se, hvad der sker i den første uge, som bliver meget afgørende. De ukendte omstændigheder vedrørende corona gør, at vi ikke ved, hvor lang tid vi kommer til at køre cykelløb.

Netop de tvivlsomme omstændigheder og det faktum, at Vueltaen skydes i gang med en masse bjerge, kan give et spektakulært cykelløb.

- Det kan blive ret nervøst i starten, fordi vi lægger ud med en klassementsetape. Og vi ved aldrig, om vi skal hjem i morgen. Der er der ingen, der ved. Jeg tror ikke, det sker, men man kan aldrig vide, så jeg tror, det bliver et meget aggressivt løb i dag (tirsdag, red.), siger den irske bjergrytter.

Svaret på, om løbet starter aggressivt ud, er lige om hjørnet. Vuelta a España starter tirsdag, og du kan se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.30.