2. etape | Pamplona > Lekunberri | 21. oktober

16x9
2. etape, Vuelta a España 2020 Foto: lavuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Luis Leon Sanchez

**** Simon Geschke

*** Matej Mohoric, Alex Aranburo

** Robert Power, Nick Schultz, Mattia Cattaneo

* Bruno Armirail, Clement Champoussin, Tim Wellens, Jonathan Hivert

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Det er en etape, man ved første øjekast kan undervurdere, men som godt kan blive en dag, hvor klassementsfolkene kan angribe.

Nøglepunkt

San Miguel de Aralar. Det er her, man skal angribe inden den hurtige nedkørsel ned imod mål.

Ruten

Rytterne starter i Miguel Indurains hjemby, Pamplona. Pamplona, der var målby i Tour de France 1996, på den etape, hvor Bjarne Riis kørte Miguel Indurain fuldstændig ud af lystavlen, og efterfølgende havde ham med oppe på podiet, da Bjarne Riis skulle have sin gule trøje på.

Derfor kan det godt være at Bjarne Riis er lidt ekstra motiveret og holder et ekstra inspirerende taktikmøde netop i dag for at sende sine blåklædte NTT-ryttere i udbrud. Igen på dagens etape kan det give meget god mening, for det er ikke givet, at der er hold, der vil føre for etapesejre endsige for at forsvare den røde førertrøje. En scenarie, man jo så mange gange i sidste års udgave af Vueltaen, hvor den røde trøje blev givet videre med en hast, som var den sorteper i spillet af samme navn.

De første 20 km er relativt flade, men herefter venter der en tredje kategori stigning. Det kunne godt være et godt sted for udbryderne at køre væk.

Om du kører for at vinde etapen i udbrud eller tage tid i klassementet, ja så er det på dagens sidste stigning, slaget skal slås. Den næsten 10 km lange stigning er meget irregulær og har nogle passager, hvor den stiger med 17 procent i snit. Fra toppen er der 17 km til målstigen på en hurtig nedkørsel, som rytterne når bunden af omkring 2,5 km fra mål. Herefter er der en lille stigning på omtrent en kilometer efterfulgt af samme distance nedkørsel, og så 500 meter fladt til mål.

Dermed er der gode muligheder for at holde en jagtende gruppe bag sig, hvis man har angrebet op ad sidste stigning. Man har ikke samme fordel af at være mange på en nedkørsel, som hvis man er på flad vej.