Giro d'Italia

Giroen tvunget til markant etapeændring

I stedet for at krydse grænsen til Frankrig har arrangørerne af Giro d'Italia besluttet, at feltet skal køre op til Sestriere tre gange på 20. etape.

Adskillige gange har coronavirussens hærgen tvunget sportsarrangører til enten aflysninger eller ændringer.

I Giro d'Italia mærkede man det for første gang i foråret, da den italienske Grand Tour blev udskudt til at skulle køres i september og oktober. Onsdag blev løbsarrangørerne så igen tvunget til at foretage en markant ændring.

Lørdagens 20. etape i dettes års Giro skulle efter planen have sendt rytterne ind i Frankrig, hvor de skulle have prøvet kræfter med stigningerne Colle Agnello, Col d'Izoard og Monginevro.

Men grundet skærpede restriktioner i Frankrig har Giro-arrangørerne nu fået forbud mod at føre rytterne over den franske grænse.

- Vi er tvunget til at ændre næstsidste etape. Det er sket, efter den tilladelse, som vi havde fået til at køre løbet ind i Frankrig, er blevet trukket tilbage grundet nye restriktioner, der er vedtaget af de lokale myndigheder, siger løbsdirektør Mauro Vegni til italiensk tv ifølge cykelmediet TuttoBiciWeb.

Også i Vuelta a España er det planen, at løbet skal krydse grænsen til Frankrig, når søndagens 6. etape skal slutte på Col du Tourmalet. Det er endnu uvist, om de også bliver tvunget til at finde på et alternativ.

Tre forskellige veje til Sestriere

Etapen, der er løbets næstsidste i Giro d'Italia, skal fortsat have mål i skisportsstedet Sestriere, som planen hele tiden har været. I stedet for at køre de tre stigninger i Frankrig, har man nu besluttet at sende rytterne op til Sestriere tre gange - ad forskellige veje.

To af vejene op til skisportsstedet er i kategori 1, mens den tredje er i kategori 2. Løbets oprindelige etape skulle have budt på tre kategori 1-stigninger og en enkelt kategori 2.

Derudover bliver ruten cirka 20 kilometer kortere end den rute, der var planlagt på forhånd.

Løbsdirektøren forsikrer, at etapen kan finde sted - også selvom vejret skulle blive dårligt.

Efter onsdagens 17. etape er det fortsat portugisiske Joao Almeida fra Deceuninck - Quick-Step, der sidder i den lyserøde førertrøje.

Danske Jakob Fuglsang er nummer 12 i klassementet og er mere end fem minutter fra førstepladsen.