Giro d'Italia

Riis-rytter får stor revanche - Fuglsang undgår tidstab i Giroen

Ben O'Connor (NTT) vinder 17. etape af Giro d'Italia efter at have været del af dagens lange udbrud.

Eventyrlysten betalte sig denne gang for alvor, da Ben O'Connor onsdag vandt 17. etape af Giro d'Italia.

Rytteren fra NTT-holdet, der har Bjarne Riis som team manager, var også i udbrud på 16. etape, men måtte da nøjes med andenpladsen.

Derfor var det noget af en revanche, da Ben O'Connor satte kronen på værket efter at have været del af det udbrud, som kom tidligt afsted, mens klassementsrytterne tog en slapper.

I finalen kørte han solo over stregen.

Favoritfeltet kom samlet i mål lidt over fem minutter efter ham, og i det sad også Jakob Fuglsang (Astana), der således ikke kom tættere på en podieplads.

Dansker med i stort udbrud

Dagens 203 kilometer løb fra Bassano del Grappa til Madonna di Campiglio og bød blandt andet på tre stigninger i kategori 1. Den sidste af dem toppede på målstregen.

Med udsigt til både en hård afslutning opad og torsdagens voldsomme kongeetape over Stelvio-stigningen lagde favoritterne forsigtigt ud.

Det gav 20 ryttere muligheden for det tidlige udbrud.

Blandt dem sad danske Jesper Hansen (Cofidis), men han hang lidt efter de andre, da de med 28 kilometer til mål stadig havde over syv minutter ned til hovedfeltet med alle klassementsfavoritterne.

På et mildt stykke frem mod foden af den sidste stigning nåede danskeren dog op igen.

Derfra gik det opad i 12,5 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,7.

Jesper Hansen sat tidligt

På stigningen måtte danskeren dog slippe igen, da Thomas De Gendt (Lotto Soudal) bankede tempoet i vejret, og var således væk, da Ben O'Connor kørte solo med otte kilometer til mål.

Hermann Pernsteiner (Bahrain-McLaren) kørte efter den 24-årige australier, men nåede ikke op og kom over stregen 31 sekunder efter.

Jesper Hansen blev nummer ti.

I den samlede stilling er Jakob Fuglsang stadig fem minutter og ni sekunder efter Joao Almeida i førertrøjen og lidt over to minutter fra tredjepladsen.

Foruden torsdagens kongeetape er der maksimalt yderligere en bjergetape at gøre godt med.

Den skal efter planen køres lørdag, men risikerer aflysning på grund af et forventet vejrskift.

Giroen afrundes med en flad enkeltstart søndag i Milano.