Cykling

Stjerne kørt på hospitalet efter styrt

Søndag vandt Mathieu Van der Poel Flandern Rundt.  Nico Vereecken / Ritzau Scanpix

Mathieu van der Poel har efter onsdagens styrt ondt i hovedet, ømhed i nakken og kvalme, siger Alpecin-Fenix' sportsdirektør.

Årets sidste cykelløb fik en ærgerlig afslutning for stjernerytteren Mathieu van der Poel.

Hollænderen, der onsdag lukkede sin sæson med det belgiske endagsløb Driedaagse Brugge-De Panne, kørte med om sejren, da han med kun 16 kilometer til mål blev blæst af vejen i den kraftige sidevind.

Han faldt formentlig ned på sit hoved, så han har muligvis hjernerystelse

Christoph Roodhooft

Mathieu van der Poel var på vej frem i favoritgruppen, da han pludselig kørte af vejen og havnede i grøften. Alpecin-Fenix-rytteren udgik af løbet og blev kørt på hospitalet.

Det siger holdets sportsdirektør Christoph Roodhooft til det belgiske medie Sporza.

- På det sidste stykke med sidevind kørte Mathieu af vejen. Det skyldes ikke nogens baghjul. Rytterne fra Deceuninck-Quick-Step forsøgte at køre i den ene side, og han blev skubbet af vejen. Virkelig uheldigt for ham.

- Han faldt formentlig ned på sit hoved, så han har muligvis hjernerystelse, siger Christoph Roodhooft og tilføjer, at Mathieu van der Poel har ondt i hovedet, er øm i nakken og har kvalme.

Allerede tidligere i løbet var det nær gået galt for Mathieu van der Poel, da vinden fik fat i den stærke hollænder. Her blev han slynget ud mod højre side, hvor han var tæt på også at sende danske Kasper Asgreen og flere andre profiler i asfalten.

Mathieu van der Poels sæson sluttede dermed 16 kilometer for tidligt. Hollænderen kan se tilbage på et år, hvor han har vundet det hollandske mesterskab i linjeløb, en etape i Tirreno-Adriatico, den samlede sejr i BinckBank Tour og monumentet Flandern Rundt.

Onsdagens Driedaagse Brugge-De Panne blev vundet af Deceuninck-Quick-Steps Yves Lampaert, mens Kasper Asgreen blev nummer ni.