Vuelta a España

Stjerne roser dansk debutant: - Ham har vi ikke set det sidste til

Jumbo-Visma-stjernen Tom Dumoulin er meget tilfreds med sin danske holdkammerat Jonas Vingegaard, som han forventer meget af i fremtiden.

Tirsdag kørte danske Jonas Vingegaard sin første etape i en Grand Tour.

Jumbo-Visma-rytteren kunne ikke selv sidde med klassementsfolkene, men hans hold fik den perfekte start på Vuelta a España. Primoz Roglic vandt etapen foran de andre favoritter, mens Sepp Kuss hoppede i bjergtrøjen.

Jonas Vingegaard sad længe og beskyttede sine kaptajner i form af Primoz Roglic og Tom Dumoulin. Og spørger man sidstnævnte, så kan vi i Danmark godt have store forventninger til Vingegaard fremover.

- Jonas er en god fyr. Han er meget talentfuld og var virkelig god i dag. Vi har ikke set det sidste til ham, og jeg er sikker på, der venter ham meget, siger Tom Dumoulin til TV 2 SPORT.

Vingegaard blev sat, da de hårde stigninger startede. Han kom derfor i mål ti minutter efter holdkammeraten Roglic.

Danskeren præsterede dog at køre i mål i godt samme tid som Thibaut Pinot, mens han var hurtigere end Chris Froome.

Vingegaard og Roglic har god statistik

Vingegaard selv mener, han kan bidrage til holdets samlede sejr. Det plejer han nemlig.

- Det er en god statistik, vi har mig og ham. Jeg giver åbenbart Primoz Roglic en masse held. Jeg har kørt to løb med ham i år, og han har vundet begge to. Først Liege-Bastogne-Liege og nu her. Sidste år kørte vi Romandiet Rundt sammen, hvor han tog tre etapesejre, fortæller Vingegaard til TV 2 SPORT.

Personligt var Vingegaard også glad for at få sin første Grand Tour-etape ind under huden. Specielt med tanke på, at han kører for et af verdens bedste cykelhold.

- Det betyder helt sikkert noget at bære Jumbo-Visma-trøjen i sådan et løb. Der er mange store stjerner, så det er selvfølgelig specielt at få vist mig frem.

- Men det var virkelig hårdt. Der blev kørt stærkt, og der var meget vind og dårligt vejr. Men det var sjovt at køre min første GT-etape, men forskellen fra andre løb er alligevel ikke så stor. Det er egentlig bare navnet.

Planen var, at han skulle hjælpe Roglic indtil finalen. Det blev dog aldrig rigtig nødvendigt at hjælpe i finalen, da Jumbo-Visma havde Roglic, Kuss, Dumoulin og Bennett med det meste af dagen.

- Mit job var at hjælpe til indtil finalen, men der var jo ikke så meget at hjælpe med i dag. Det gik jo fint, siger danskeren med et stort smil.