Vuelta a España

”Snorkboblende” dansker kalder sig selv for amatør

Trek-Segafredos danske bjergrytter Niklas Eg kalder sin kørsel på Vueltaens 2. etape for amatøragtig, efter han tabte mere end 15 minutter.

Set med danske briller blev 2. etape af Vuelta a España ikke den store succes.

Efter 1. etape var Niklas Eg blot 1’38” efter favoritterne, hvorefter han fortalte, at planen var at holde sig til i klassementet.

Den plan brast på 2. etape. Her tabte Niklas Eg 15’26” til favoritterne, fordi han blev fanget i Movistars voldsomme forcering. Til stor skuffelse for Trek-Segafredo-danskeren.

- Det er lidt skuffende for mit eget vedkommende. Jeg synes virkelig, jeg sad og snorkboblede, da Movistar kørte - selvom jeg godt vidste, de ville køre på et tidspunkt.

- Jeg kørte lidt som en amatør i dag, og det må jeg forhåbentlig få rettet op på de næste dage, siger Eg til TV 2 SPORT efter etapen.

Forsvandt ideen om at holde sig til i klassementet så i dag?

- Ja, det kan jeg vist godt pakke sammen nu. Men det er måske også lidt nemmere. Så ved jeg, hvad der skal foregå.

Lidt over halvvejs på etapen satte hele Movistar-mandskabet sig frem efter etapens anden stigning. Her fik de splittet feltet i to i sidevinden.

Movistars hårde arbejde gav pote i sidste ende, da Marc Soler kørte alene over stregen.

Alle vidste på forhånd, at Movistar havde planer på 2. etape. Holdet var på hjemmebane, og samtlige danske ryttere havde inden etapen sagt, de forventede noget fra Movistar.

"Jeg må give ham ret"

Spørger man TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen om, hvorvidt Niklas Eg kørte som en amatør, er han bestemt ikke uenig.

- Nu hvor han selv har sagt det, må jeg give ham ret i det. Som han siger, så skulle man jo bare holde øje med Movistar. Og så må man bare sætte sig på hjul af Alejandro Valverde eller en af de Movistar-ryttere, der skal lave forarbejdet.

- Man må i hvert fald ikke sidde med 100 mand i mellem. Han sad alt for langt tilbage. Så ja, uha…

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Et udtryk, der nok er meget rammende for Egs Vuelta-planer. At han er så langt tilbage i klassementet betyder, at han måske kan blive aktuel i jagten på en etapesejr.

- Jeg tror dog, det er godt for ham. Nu er han ude af klassementet og skal ikke længere koncentrere sig om det. Så nu kan han finde og udse sig sine dage, siger Rolf Sørensen.