Vuelta a España

50 meter fra mål troede profil, han 'havde den' - men tabte på stregen

UAE-sprinteren Jasper Philipsen lignede vinderen af 4. etape, men Sam Bennett kom bragende bagfra og vandt på målstregen.

I cykling er der kun én vinder, og med 167 ryttere til start er en andenplads isoleret set flot.

Men smagen af næstøverste skammel er nok ikke særlig udsøgt, når man kort før målstregen fører med flere meter.

Det var tilfældet for UAE-sprinteren Jasper Philipsen på 4. etape af Vuelta a España. Han fik skabt et stort hul ned til Sam Bennett med 200-300 meter til mål, men den stærke irer kom som en trold af en æske.

Til stor skuffelse for Philipsen.

- Drengene gjorde et fantastisk stykke arbejde i finalen - akkurat som vi havde planlagt. Jeg lå hele vejen i pole position til at vinde, og med 50 meter til mål troede jeg, at jeg havde den.

- Men til sidst kom Bennett bag fra med meget fart. Jeg er tilfreds med min sprint, for vi gjorde som planlagt. Jeg er dog skuffet over resultatet, men det giver mig selvtillid frem mod de næste sprintetaper, siger belgieren kort efter etapen.

"Han fik så stort et hul"

Deceuninck - Quick Step er notorisk kendt for at køre spurter til perfektion. Her spiller Michael Mørkøv oftest en stor rolle, da han skal aflevere Bennett kort før mål.

Fredag lignede det længe, at Quick Step ville køre afslutningen til ug igen. Men et sving med 400-500 meter til mål gjorde, at Bennett mistede Mørkøvs hjul.

Derfor måtte Bennett klare sig selv til allersidst. Men den opgave klarede han også.

- Philipsen fik noget at et skud ud af svinget. Han var så eksplosiv og fik så stort et hul. Jeg kunne se ham få hullet, og jeg kunne intet gøre.

- Men jeg måtte bare forsøge at gøre mit bedste, for jeg ville ikke bare give op. Og heldigvis havde jeg nok fart til at hente ham, siger Bennett til TV 2 SPORT efter etapen.

Sejren var Bennets syvende i denne sæson. To af dem faldt under årets Tour de France.