Vuelta a España

Etapevinder panikkede i finalen: - Jeg har brug for Mørkøv

Det gik ikke helt efter planen for Deceuninck-Quick Step, men Michael Mørkøv og resten af holdet kunne alligevel fejre en sejr.

Sam Bennett vandt 4. etape af Vuelta a Espana, men det var ikke uden problemer.

På finalens sidste meter mistede han nemlig hjulet på danske Michael Mørkøv. Alligevel nåede han akkurat at klemme sig forbi UAE-Team Emirates-rytteren Jasper Philipsen.

Men Bennett var bestemt ikke rolig undervejs.

- Mørkøv er altid rolig. Han panikker aldrig. Men det gjorde jeg. Så jeg gik forbi på ydersiden, men drengene var i kontrol på indersiden. Det var lidt min fejl.

Selvom sprinteren fik vist, at han kunne klare sig uden Mørkøvs hjælp, mener han bestemt ikke, at danskeren er til at undvære i spurterne.

- Jeg har virkelig brug for ham. Han skaber så mange sejre og muligheder, siger Bennett til TV 2 SPORT.

Mørkøv er lettet

Danskerens lead-out havde ganske vist ikke den samme skarphed som vanligt, men ikke desto mindre var Mørkøv meget lettet efter etapen.

- Når man er her med en af de bedste sprintere i feltet, er der selvfølgelig et pres og en forventning om, at vi kan vinde en etape.

- Efter tre hårde bjergetaper var det lækkert, at vi kunne gøre det på den første mulige sprinteretape, siger Mørkøv til TV 2 SPORT.

Den store lettelse skyldes særligt, at årets Vuelta består af færre sprinteretaper end normalt, og det gør det naturligvis ekstra vigtigt.

- Det er det Sam og jeg er med for, og vi kommer til at slide mange etaper, hvor vi ikke kan spille nogen rolle i løbet, når det slutter opad. Derfor er det vigtigt at vi kan levere på en etape som i dag, siger Mørkøv.

Det var Sam Bennetts sejr nummer 49 i karrieren.