Sunweb-kaptajn utilfreds med etapevinder: - Han skulle have ventet

Der er lidt uro i Sunweb-lejren efter det, der lignede en drømmeetape i Giro D'Italia, for kaptajnen mener etapevinderen burde have ventet på ham.

Det lignede ellers den perfekte Giro D'Italia-dag for Sunweb-teamet, da holdets australier Jai Hindley vandt torsdagens vilde 18. etape til Lagho di Cancano.

For ikke nok med det, så kunne holdets kaptajn, Wilco Kelderman, iføre sig løbets lyserøde førertrøje efter de hårde strabadser på bjergetapen, der førte rytterne over det stejle Stelvio-pas.

Men der var alligevel lidt malurt i bægeret, for efter etapen gjorde kaptajn Kelderman det klart, at han gerne havde set etapevinderen og holdkammeraten Hindley tilsidesætte jagten på egen succes og i stedet have indtaget en hjælperolle på toppen af Stelvio.

- Jeg synes bestemt, det havde været bedre, hvis han havde ventet, så havde jeg været længere foran i klassementet, sagde Kelderman ifølge cyclingnews.com, der har et forspring på 12 sekunder til netop Jai Hindley.

- Men han vandt etapen, og nu ligger vi begge to tæt i klassementet, så du kan se det fra begge sider. For mig er det måske knap så godt, men nu er vi begge tæt på sejren.

Er her for Wilco

Kelderman gjorde det også klart, at det var planlagt, at der skulle angribes på løbets førende rytter, Joao Almeida, på Stelvio.

- Vi ville sætte fuld gas hele dagen, fordi vi ville sætte Almeida af på Stelvio, og det lykkedes, lød det fra Sunweb-kaptajnen.

- Ineos var stærke, og jeg kunne ikke hænge på, men det kunne Jai. Jeg ville have elsket at have ham sammen med mig for at føre gennem dalen, men holdet havde andre planer.

Man skal dog ikke regne med et 'kongemord' på de sidste tre etaper, for Jai Hindley er klar til at pakke egne ambitioner væk - ikke mindst fordi sidste etape i Milano på søndag er en kort enkeltstart på 15,7 km.

- Om jeg kan vinde Giroen? Jeg tror, det er temmelig svært for mig i øjeblikket. For det første, fordi jeg vil have Wilco Kelderman vinder, og for det andet, så kører jeg ikke specielt gode enkelstarter for tiden, lød det fra Hindley pressekonference.

Og australieren understregede, at der er en klar rangorden hos Sunweb før de sidste tre etaper.

- Som jeg har sagt fra starten. Jeg er her for Wilco, og jeg vil have, at han vinder.