Cykling

Bernal i smerter - det ene ben er længere end det andet

Ifølge den colombianske cykelrytter vil der gå lang tid, før han er uden smerter.

16 etaper.

Det var, hvad Egan Bernal formåede at gennemføre i dette års Tour de France, før den tidligere vinder måtte udgå med store rygsmerter.

Siden da har INEOS-rytteren ikke været at finde på en startliste, og nu melder han ud, at der kan gå lang tid, før cykelverdenen igen ser det unge talent i aktion.

- Jeg tænker allerede på næste sæson. Der er lang vej tilbage, især fordi mine smerter skyldes, at jeg har et ben, der er længere end det andet. Det er noget, der ikke kan fixes med kirurgi. Det anbefales ikke, siger Egan Bernal til ESPN og tilføjer:

- Det er en lang proces, og det vil helt sikkert tage mere end en eller to måneder, før jeg er smertefri igen.

Tour de France var mentalt hårdt

2020-sæsonen har ikke været den bedste for den 23-årige rytter.

Før det udskudte Tour de France måtte colombianeren også udgå af etapeløbet Critérium du Dauphiné. Ligeledes med rygsmerter.

Men det er især Bernals Tour-exit, der har været det største slag for ham denne sæson.

- Mentalt var det meget svært i starten af Tour de France. Selv på de første etaper, hvor alt var rigtig fint. Derefter var det hårdt at miste muligheden for at kæmpe med i klassementet for derefter at udgå med nummer et på ryggen som den forhenværende mester, siger Egan Bernal.

- Du skal være på 100 procent klar, hvis du vil vinde det, så det var svært, at jeg ikke engang kunne afslutte løbet. På grund af mit fysiske problem, kunne jeg ikke være på mit niveau, men det er livet. Ting sker ikke altid, som man forventer dem, men livet fortsætter.

"Jeg har en hel karriere foran mig"

Trods nedturen ved dette års Tour de France virker det nu til, at Bernal er begyndt at se frem mod den næste sæson.

- Jeg er i Monaco nu og laver genoptræning. Her prøver jeg at gøre mit bedste for at holde mig motiveret det næste år og at sætte nye mål.

- Jeg har en hel karriere foran mig, så jeg kan ikke fortsætte med at tænke på, at jeg missede Tour de France i år. Du skal altid tænke fremad, siger han.

Da Egan Bernal vandt Tour de France sidste år, blev han den første colombianer til at vinde Tour de France.

Med sine 22 år var han tilmed den yngste vinder siden 1909.