Vuelta a España

Eks-verdensmester var utilfreds med dansker

Jonas Vingegaard var med i et udbrud på Vueltaens 5. etape. I sidste ende var han glad for, de blev hentet af feltet.

Det er aldrig populært at gå med i et udbrud, hvis man ikke har planer om at hjælpe til med føringsarbejdet.

Populært eller ej, så valgte Jonas Vingegaard dog at hoppe med i et stort udbrud på Vueltaens 5. etape.

Og den danske Jumbo-Visma-rytter måtte altså sande, at ikke alle rytterne var tilfredse med ham. Heriblandt verdensmesteren fra 2013.

- Specielt Rui Costa var ikke helt tilfreds med mig, men ellers var de okay forstående over for mig. Det var også nogle rimelig farlige ryttere, der sad med deroppe, siger Vingegaard til TV 2 SPORT efter etapen.

I det store udbrud havde blandt andre Mattia Cattaneo sneget sig med. Og Italieneren er blot fire minutter efter i klassementet, som netop Jumbo-Vismas Primoz Roglic fører.

Derfor sendte Jumbo-Visma danskeren med. Det betød også, at førerholdet ikke var nødsaget til at bruge energi nede i feltet. Og af selvsamme årsag kunne Jonas Vingegaard sidde og slappe af i fronten.

- Det endte med, at jeg kom med i det første udbrud, der kørte. Jeg fik at vide i øresneglen, at jeg så bare kunne sidde på hjul.

- Og det var egentlig ikke en dårlig situation for os. De andre hold måtte ligesom trække, og jeg sparede også nogle kræfter på at sidde på hjul.

"Jeg er glad for, vi blev hentet"

Det virkede besynderligt, at Vingegaard lige pludselig sad i et udbrud. Danskeren fortalte inden 5. etape, at han bestemt ikke skulle i udbrud.

Udbruddet blev da også hentet allerede halvvejs på etapen, hvilket ifølge danskeren nok var meget godt. Ellers havde han måske fået lidt dårlig smag i munden.

- Vi har førertrøjen, og jeg kører 100 procent for Roglic. Jeg er her ikke for egne ambitioner, jeg er her for at hjælpe ham. Jeg ville have det lidt dårligt med at gå efter sejren i dag.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Vingegaard ikke har ambitioner.

- Selvfølgelig håber jeg på i fremtiden at kunne få lov til at gå efter det. Den ambition har man jo selvfølgelig stadigvæk, men jeg var egentlig glad nok for, at vi blev hentet.

Jonas Vingegaard var i udbrud sammen med 13 andre ryttere. Efter at de blev hentet, kørte en ny gruppe afsted.

Her sendte Jumbo-Visma Sepp Kuss med. Så længe han var med, fik de dog aldrig for alvor lov til at komme væk.

Derfor kørte Tim Wellens, Guillaume Martin og Thymen Arensman væk. Deres trio holdt hele vejen til mål, hvor Wellens kom først over stregen.