Vuelta a España

Forandring er nødvendig - Valgren har sovet i et par år nu, siger Holm

Deceuninck - Quick Steps sportsdirektør Brian Holm mener, at Michael Valgren har brug for et los bagi for at få gang i sin karriere igen.

Realiteten har på ingen måde stemt overens med forventningerne.

Da Michael Valgren skiftede til NTT efter 2018-sæsonen, havde danskeren netop sejret i store løb som Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race.

Forventningerne var derfor store, men de to sæsoner hos Team NTT - der i 2019-sæsonen hed Dimension Data - har resulteret i lige præcis nul sejre.

Derfor hylder Deceuninck - Quick Steps sportsdirektør Brian Holm rygterne om, at Michael Valgren er på vej til EF. Et skifte, som det hollandske medie Wielerflits erfarede fredag.

- Jeg hørte godt, der var en, der nævnte, han havde et tilbud hos EF. Det er jo et meget fint hold, for så får han Matti Breschel som sportsdirektør, siger Holm til TV 2 SPORT og uddyber:

- Valgren er en god cykelrytter. Han skal til at opfinde sig selv igen, for han har gået og sovet i et par år nu. Så han skal ind på et hold, hvor han får et los bagi til at vågne op. Han er verdensklasse, men resultaterne er udeblevet. Så det bliver nok meget godt med lidt luftforandring.

Brian Holm peger dog på, at hold som INEOS og Jumbo-Visma havde passet bedre til den danske cykelrytter.

Der er kun tale om rygter

Det er dog på ingen måde givet, at Valgren har et skifte til EF på plads. Den historie, som Wielerflits bragte fredag, er ifølge hovedpersonen selv ikke sand.

- Jeg har ikke fundet et nyt hold endnu. Det er bare rygter, så det kan jeg ikke kommentere på nu.

Det er et vildt rygte så, hvis du intet har hørt?

- Ja. Det er typisk cykling. Der er mange rygter, siger Valgren til TV 2 SPORT.

NTT-rytteren erkender dog, at han i disse tider er meget åben over for det meste, da han står uden en kontrakt til næste sæson.

- Lige nu er alle hold meget interessante at komme til. Jeg holder øje med alt.

TV 2 SPORT har også været i kontakt med Valgrens agent, som kort fortæller, at intet er afgjort endnu. Han ønsker ikke at forholde sig til det konkrete rygte.

Michael Valgren deltager lige nu Vuelta a España, som er danskerens sidste mulighed for at få vist sig frem.

Lørdag køres 5. etape, hvor Valgren har udset sig muligheden for at gå med i et udbrud. Se etapen fra 14.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.