Giro d'Italia

Fuglsang tror, han er færdig som Grand Tour-kaptajn

Jakob Fuglsang leverede sit bedste resultat i en Grand Tour, men i fremtiden kan han meget vel jagte etapesejre i stedet for klassement.

Forhåbningen om at se Jakob Fuglsang i toppen af et Grand Tour-klassement kan være forbi.

I hvert fald regner han med, at Giro d'Italia markerer enden for ham som kaptajn i de største etapeløb.

Det fortæller han i en klumme hos B.T.

- Jeg tror faktisk, at det her var sidste gang, jeg kørte efter den samlede stilling i et af de tre store etapeløb. Jeg tror, at jeg kan få meget mere ud af det, hvis jeg kører efter etaper.

- Ved Giroen her for eksempel havde jeg måske haft muligheden for to eller tre etapesejre i det rigtige udbrud. Det havde været mere værd end en samlet sjetteplads, siger 35-årige Fuglsang til avisen.

Mange op- og nedture

Jakob Fuglsang var ellers en favoritterne til Giro-sejren, da Geraint Thomas, Simon Yates og Steven Kruijswijk alle udgik inden for den første uge.

Det viste sig dog, at lovende yngre ryttere som Tao Geoghegan Hart og Jai Hindley var for stærke.

Så selvom Jakob Fuglsang opnåede sin bedste placering i et Grand Tour-klassement med en sjetteplads, forlader han ikke løbet med en den bedste følelse.

- Det har været en hård rejse for os med mange op- og nedture. Det er, hvad det er. Man kan ikke planlægge alle detaljer, og man skal altid tage det, som det er og få det bedste ud af det, siger han til Astanas hjemmeside.

Inden Giro d'Italia var hans bedste resultatet en syvendeplads i Tour de France 2013.