Vuelta a España

Problemer med regnjakke blev kostbart for Roglic

Primoz Roglic mistede førertrøjen på 6. etape af Vuelta a España.

På toppen af stigningen Puerto de Cotefablo stoppede Vueltaens førende rytter pludselig op.

Mens konkurrenterne susede videre ned ad bjerget, gav en regnjakke bøvl for Primoz Roglic.

Det betød, at han pludselig blev sat fra sine konkurrenter og måtte bruge masser af kræfter på at kæmpe sig tilbage på sjette etape.

- Jeg havde problemer med at få min regnjakke på. Så jeg gled lidt tilbage i gruppen, så jeg kunne få den lukket på toppen af stigningen. På nedkørslen splittede gruppen, så jeg måtte køre alt, hvad jeg kunne for at komme tilbage til den ved den sidste stigning, siger Roglic til TV 2 SPORT.

Jumbo-Visma-kaptajnen nåede via en holdkammerat at få kæmpet sig tilbage til favoritgruppen. Her havde Movistar ellers sat sig i front for at øge tempoet.

Primoz Roglic blev sat undervejs på sjette etape af Vuelta a España, da han skulle have en regnjakke på. Video: TV 2 SPORT

På finalestigningen havde han dog ikke kræfter til at følge med sin nærmeste rivaler. Det resulterede i, at han tabte cirka 50 sekunder og mistede førertrøjen.

- Det var ikke det, vi ønskede. Til sidst gav jeg alt for at gøre mit bedste. Men så længe vi er i ét stykke, vil vi fortsætte. Vi vil komme tilbage, siger den slovenske rytter.

Helt så optimistisk er TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen ikke omkring vinderchancerne for Roglic.

- Jumbo-Visma var næsten i fuld kontrol. I min optik er det total koncentrationssvigt. For Roglic var det nok en kombination af kulden og formen, som ikke er der. Jeg tror ikke på, at Roglic vinder Vueltaen, vurderer Rolf Sørensen og bakkes op af en anden cykelekspert.

- Roglic viste nogle svaghedstegn. Nu skal han ud og køre lidt offensivt, selvom han er god på tidskørsel. Der er nogle rigtig gode bjergetaper, og Carapaz så stærk ud. De har fået moral. Så det var et stort slag for Roglic i dag, siger Chris Anker Sørensen.

Netop Richard Carapaz er den nye mand i den røde førertrøje. Han har 18 sekunder ned til Hugh Carthy, 20 sekunder til Dan Martin og 30 sekunder til Primoz Roglic. Sjette etape blev vundet af Ion Izagirre fra Astana. Se hele stillingen her.