Cykling

Asgreen overvejer plan, der kan koste Tour de France-deltagelsen

Brostensklassikerne og VM er blandt Kasper Asgreens største mål i 2021. Samtidig overvejer han, om Tour de France og OL kan gå op i en højere enhed.

Som danmarksmester i både enkeltstart og linjeløb kommer Kasper Asgreen uden tvivl til at køre mange løb i de rød-hvide farver i næste sæson.

Til gengæld gør han sig mange overvejelser om, hvilke løb han skal satse på efter årsskiftet. Det skyldes særligt, at de Olympiske Lege afholdes 23. juli-8. august 2021 – få dage efter Tour de France.

- Der bliver helt sikkert nogle fravalg, der skal tages, men sådan er det. Nu har vi heldigvis ikke både et Tour de France i Danmark og et OL samme år, så det gør det måske lige lidt nemmere, sagde Kasper Asgreen under kommenteringen af 6. etape i Vuelta a España.

- Brostensklassikerne bliver mit første mål. Og så går jeg lige i øjeblikket og tygger lidt på, hvad jeg skal gøre i forhold til det OL, der kommer til at ligge hen over sommeren, og hvordan man lige skal kombinere det med et eventuelt Tour de France.

25-årige Kasper Asgreen har kørt tre Grand Tours i karrieren indtil videre.

Brostensklassikere er de absolut fedeste løb at køre

Kasper Asgreen, Deceuninck-QuickStep

Overvejer Giro d’Italia-debut

Netop Vuelta a España blev i 2018 Kasper Asgreens Grand Tour-debut, mens han også har kørt Tour de France to gange.

Næste år kan det dog være, at han satser på en anden Grand Tour, da det på papiret vil harmonere godt med OL.

- Skal jeg måske prøve at give mig i kast med Giro d’Italia næste år, som jeg ikke har kørt før? Det går jeg lige og tænker lidt over. Når vi har samling med holdet første gang igen, tænker jeg, at jeg sætter mig ned med holdet, snakker med dem om det og hører, hvad de tænker, fortæller han.

Mens han fortsat er i tvivl om nogle af løbene, understreger han, at brostensklassikerne står højt på hans liste.

Det samme gælder VM i cykling, der næste år afholdes i Flandern i Belgien. Et sted, Kasper Asgreen de seneste år har leveret store præstationer i historiske løb - blandt andet i Flandern Rundt 2019, hvor han tog andenpladsen, mens han tidligere på året vandt endagsløbet Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

- Jeg håber rigtig meget at komme med til VM og kommer i hvert fald til at satse rigtig meget på det. Rygterne er, at det skulle blive en rigtig fed og hård rute med nogle små, skarpe stigninger på, som passer mig og en del af danskerne godt, siger Kasper Asgreen.

Selvom Kasper Asgreen både nyder at køre etapeløb og endagsløb, er han dog ikke i tvivl om, hvilken løbstype han holder mest af.

- Jeg synes, brostensklassikere er de absolut fedeste løb at køre, og den dynamik og hårdhed, der er i de løb, elsker jeg. Jeg synes, det er utroligt fede cykelløb at køre, lød det fra koldingenseren.

Kasper Asgreen har kontrakt med Deceuninck-QuickStep til og med 2021. Han har kørt for holdet, siden han i 2018 trådte ind på World Tour-scenen.