Vuelta a España

Dansker havde ondt af sig selv, indtil han så Froome

6. etape var en kold og våd fornøjelse for rytterne i Vuelta a España og dermed også for danske Alexander Kamp, der ellers er vant til den slags vejr.

Kulden gjorde så ondt på Alexander Kamp, at han helt fik ondt af sig selv.

Det var ordene fra den danske Trek-Segafredo-rytter i et tweet søndag aften efter 6. etape i Vuelta a España, der ikke kun bød på knap 150 kilometer. Kamp og de øvrige ryttere skulle også slås med tre kategoriserede stigninger og dårligt vejr.

- Jeg er dansker, så jeg fylder jer ikke med lort, når jeg siger, at etapen i Vuelta a España i dag var en skræmmende kold fornøjelse.

- Jeg frøs virkelig meget den sidste time af etapen, og jeg havde ondt af mig selv, indtil jeg så Chris Froome kæmpe sig alene gennem den øsende regn. Ingen hæder, kun hårdt arbejde tilbage, skrev Alexander Kamp på Twitter.

Bare 20 minutter efter responderede den syvdobbelte Grand Tour-vinder på danskerens tweet:

- Jeg ved ikke, hvad du taler om. Jeg elskede i dag, lød det humoristisk fra Chris Froome efterfulgt af fire frysende smileyer og en snemand.

Froomes kamp giver Kamp moral

Med den kolde oplevelse i kufferten var Alexander Kamp glad for, at mandag bød på en hviledag.

- Det var en modbydelig dag for alle, så jeg tror sådan set kun, at det har været godt med en hviledag til at få immunforsvaret op igen, for ellers var der nok nogen, der havde lagt sig syge, siger Alexander Kamp til TV 2 SPORT mandag aften, inden han roser Froome:

- Han er firedobbelt Tour de France-vinder, men han er også en mand, som er kommet tilbage efter et frygteligt styrt. Hvis jeg var i hans situation, tror jeg muligvis, at jeg ville være ærekær nok til at sige, at jeg da ikke gad sidde i fem graders slagregn og køre en etape og blive nummer 100, men det er han ikke for fin til, og han kæmper videre.

- Det er klart, at det giver moral til en som mig, som måske godt kunne sidde dér og have lidt ondt af sig selv.

Kamp beundrer Froome

Vuelta a España er Chris Froomes første Grand Tour, siden han styrtede i færd med at prøvekøre enkeltstarten i Critérium du Dauphiné sidste år. Den nu 35-årige brite kørte ind i en mur med 60 km/t og pådrog sig flere alvorlige skader på kroppen.

- Man kan kun have respekt for den måde, han tackler sin vej tilbage til fordums styrke. Jeg er ikke sikker på, at han vil genvinde den, men bare den måde han viser, at han stadig vil kæmpe uanset vind og vejr, det har jeg stor beundring for, lyder det fra Kamp.

Danskeren og Froome kom sammen i mål på 6. etape - 17 minutter og 11 sekunder efter etapevinder Ion Izagirre.

Vuelta a España fortsætter tirsdag med 7. etape. Følg med på TV 2 SPORT og vuelta.tv2.dk fra klokken 14.15.