Vuelta a España

Etapevinder hylder dansker: - Legende

EF-stjernen Michael Woods roser sin danske holdkammerat Magnus Cort efter sin sejr på Vueltaens 7. etape.

En god hjælperytter er alfa og omega i professionel cykling.

Det viste sig på Vueltaens 7. etape, hvor EF-rytteren Michael Woods krydsede målstregen først.

Den 34-årige canadier vandt efter en lang dag i udbrud, hvor han havde siddet med sin danske holdkammerat Magnus Cort, som var stærkt involveret i sejren. Det fortæller Woods til TV 2 SPORT efter tirsdagens etape.

- Han var der, begge gange jeg vandt i år, og han hjalp mig også i udbruddet i søndags, ligesom han gjorde i dag. Han er bare en utrolig god rytter med mange færdigheder, som er utrolig sjov at køre med.

- Magnus er en legende. Jeg er ret glad for ham i denne sæson. Jeg vil savne ikke at være hans holdkammerat næste år, men han har været en kæmpe hjælp i hele sæsonen, siger Michael Woods.

Michael Woods skifter i næste sæson til Israel Start-Up, hvor han får en anden dansk holdkammerat. Nemlig Mads Würtz Schmidt.

EF-rytteren Michael Woods vandt 7. etape af Vueltaen. Han kørte fra Alejandro Valverde og Omar Fraile med en kilometer til mål. Video: Nicolai Dvinge

På tirsdagens etape havnede Cort og Woods i et gigantisk udbrud, hvor der på et tidspunkt sad 36 hele ryttere ude foran feltet.

Der kom flere angreb undervejs, hvor især Alejandro Valverde var meget aggressiv. Spanieren kom undervejs afsted med to kombattanter.

Et udbrud, som Magnus Cort sammen med George Bennett og Tim Wellens rimelig hurtigt fik neutraliseret.

"Vi var enige om at køre for ham"

Derfor kunne Woods køre og slappe af - helt efter planen.

- Det var en rigtig god dag for Woods og jeg i udbruddet. Vi skulle ikke lave så meget, og han kunne sidde mere over end mig. Han kunne spare sig, mens jeg kunne holde samling på tingene.

- Vi var enige om, at det var ham, vi skulle køre for. Den kategori 1-stigning, der var, havde været for hård for mig. Så det var helt klart ham, vi kørte for, sagde Magnus Cort til TV 2 SPORT umiddelbart efter etapen.

Michael Woods angreb første gang allerede på den sidste af de to stigninger.

Han fik skabt sig et hul, men Alejandro Valverde, Nans Peteres, Omar Fraile og Guillaume Martin fik indhentet den klatrestærke canadier.

De sidste 15 kilometer blev rent væddeløb, hvor angrebsforsøgene fløj ind fra højre og venstre.

Med lidt mere end en kilometer til mål satte Woods det sidste hug ind, og her kunne ingen følge med. Derfor kunne EF-profilen køre alene over stregen.